• Українська
  • English
×

Заходи ОДУВС у рамках оголошення 2017-го роком німецької мови в Україні

У рамках оголошення 2017-го роком німецької мови в Україні кафедрою іноземних мов ОДУВС буде організовано проведення таких заходів:

1. Олімпіада з німецької мови (КВІТЕНЬ).

deutscholympiade-rahmen-737x320Олімпіада проводиться з навчальної дисципліни «Іноземна мова за професійним спрямуванням» (німецька) серед студентів та курсантів 1-4 курсів з метою виявлення, відбору та підтримки обдарованої молоді, розвитку й реалізації мовленнєвих навичок студентів та курсантів, активізації навчально-пізнавальної діяльності, підвищення мотивації і інтересу до вивчення німецької мови.

Олімпіада з німецької мови – це очний конкурс майстерності студентів та курсантів творчого застосування теоретичних знань, уміння обирати оптимальні шляхи і методи вирішення комунікативних задач, креативного мислення. Учасників олімпіади очікують нестандартні завдання, дружня атмосфера, сертифікати та пам’ятні подарунки.

2. Лекція «Polizeiausbildung in Deutschland» на базі матеріалів зі стажування старшого викладача кафедри Бочевар А.Г. у V підрозділі Баварської поліції готовності (м. Кьонігсбрунн) (ТРАВЕНЬ).

Лекція «Polizeiausbildung in Deutschland» присвячена висвітленню таких питань:

1. Підрозділи поліції в Німеччині — організація та функціональний поділ.

2. Поліція готовності та її функції.

3. Правила вступу до школи поліції в Німеччині.

4. Специфіка навчально-виховного процесу в поліцейських школах:

– умови проживання на території школи;

– технічне оснащення;

– дисципліни спеціального та суспільно-гуманітарного циклу;

– фізична підготовка.

Лекція супроводжується фото та відео-матеріалами з навчального закладу V Bereitschsftspolizeiabteilung м. Кьонігсбрунн.

3. Перегляд фільму «Taffe Mädels» німецькою мовою з субтитрами + обговорення (ЧЕРВЕНЬ).

4. Конкурс мультимедійних проектів «Досвід організації правозахисної та правоохоронної діяльності в Німеччині» (ЧЕРВЕНЬ).

Конкурс проводиться серед студентів та курсантів 2-4 курсів та спрямований на підвищення рівня сформованості іншомовних  комунікативних вмінь, вміння застосовувати сучасні інформаційно-комунікаційні технології, заохочення діалогу серед молоді щодо актуальних правових питань.

Мультимедійний проект має охоплювати одну тему, містити від 5 до 10 мультимедійних матеріалів (короткі сюжети, анімація, міні-документальні фільми, інтерв’ю з експертами тощо), в залежності від їхньої складності. Матеріали для мультимедійного проекту мають бути цікавими, зрозумілими і максимально лаконічно розкривати означену проблематику.

Період підготовки мультимедійних проектів — 4 тижні. Крайній термін для створення мультимедійного проекту – 29 травня 2017 року.

Перейти до вмісту