• Українська
  • English
×

ЗАХОДИ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ В ХЕРСОНСЬКОМУ ФАКУЛЬТЕТІ

Сонячного ранку 24 серпня особовий склад Херсонського факультету розпочав шикуванням на стройовому плацу з нагоди святкування 27-ої річниці Дня Незалежності України.

Після оголошення відкриття заходів курсанти традиційно виконали Державний Гімн України. Заступник начальника табірного збору Тарас Вайда зачитав привітання з Днем Незалежності України від ректора Одеського державного університету внутрішніх справ генерала поліції третього рангу Івана Катеринчука.

Завідувач кафедри спеціальної фізичної та вогневої підготовки зробив невеликий історичний екскурс щодо становлення української держави, підкреслив прагнення її народу до свободи протягом всього існування країни на різних етапах її розвитку, відзначив основні досягнення незалежної молодої держави за останні 27 років у напрямку зміцнення демократії, дотримання свободи слова, здійснення євроінтеграції та забезпечення безпеки народу.

02-img_20180824_10011303-img_20180824_102739У відповідності до плану проведення табірного збору в першій половині дня до Дня Незалежності відбулися у спортивній залі змагання з футзалу серед першокурсників. Всього з двох навчальних взводів у першості брало участь 4 команди. Перемогу здобула найбільш технічно підготовлена команда 101 Б навчального взводу (капітан команди − Максим Сидоров), яка показала добру колективну зіграність та тактично грамотну гру.

Після обідньої перерви в актовій залі проведено огляд-конкурс художньої самодіяльності, всі концертні номери якого підготовлено власними творчими силами курсантів табірного збору, мали патріотичну спрямованість та теж були присвячені Дню Незалежності України. Багато курсантів одягли на свято свої вишиванки, що значно підвищило урочистість заходу в цілому. Добре проявили себе в якості ведучих Анастасія Крючкова і Анастасія Яблоновська (102 взвод), всім сподобалися танцювальні композиції у виконанні Людмили Сидоренко (102 взвод).

Присутні на заході керівник курсу, командири взводів (курсанти-старшокурсники) та науково-педагогічні працівники відзначили творчу активність багатьох першокурсників, бажання продемонструвати товаришам-глядачам свій артистичний потенціал, розкрити індивідуальні здібності у виконанні пісень, декламуванні віршів, читанні гуморесок тощо. За такий короткий період, на наш погляд, їм це вдалося. Кращих курсантів за здобуті результати у спортивних змаганнях та підготовлені номери художньої самодіяльності буде відзначено при підведенні підсумків табірного збору-2018.

Отже, День Незалежності в Херсонському факультеті був насиченим різноманітними організаційними, спортивно- та культурно-масовими заходами, але ніхто з особового складу ні на мить не втрачав святкового настрою і завжди пам’ятав про необхідність сповідування вікових цінностей українського народу − волі та свободи, національної культури та гордості за нашу землю.

Нехай невичерпним буде у всіх громадян джерело віри, надії й любові до нашої Батьківщини! З Днем народження, Україно!

Тарас Вайда, Херсонський факультет

Перейти до вмісту