• Українська
  • English
×

Візит іноземного фахівця до університету

З 06 по 09 червня 2017 року в рамках «Програми обміну поліцейськими 2017» Європейського поліцейського коледжу (CEPOL) Одеський державний університет внутрішніх справ відвідав співробітник Інституту кримінології та соціальної профілактики (Чеська Республіка), відповідальний за проекти PSSI в Україні Петро Пойман.

Під час зустрічі іноземного гостя з представниками науково-педагогічного складу університету значна увага була приділена обговоренню актуальних питань кібербезпеки та інформаційного забезпечення в Україні.

Петро Пойман також відвідав два тири університету, в тому числі мультимедійний, де фахівці науково-дослідної лабораторії продемонстрували йому пістолети українського виробництва: «Форт-12», «Форт-14», «Форт-17», пістолет Макарова та автоматичний пістолет Стєчкіна.

Згодом для курсантів та студентів вищого навчального закладу іноземний фахівець провів семінар на тему «Навички самооборони поліцейського».

Практична складова семінару включала наступні питання: захист від нападу з метою заволодіти зброєю, взаємодопомога та моделювання ситуації із застосуванням заходів поліцейського примусу.

Увазі присутніх були представлені прийоми та техніка самозахисту. Петро Пойман продемонстрував прості та водночас ефективні вправи. До прикладу, як звільнитися від зловмисника та нейтралізувати нападника.

Отже, за час проведення семінару курсанти та студенти удосконалили свої навички та прийоми самозахисту у разі озброєного нападу на них. Всі учасники задоволені проведеними заняттями та отримали позитивні емоції, оскільки кожному було приділено увагу та вказано на помилки, що мають не допускатися в майбутньому.

Тож, під час обміну досвідом усі заходи пройшли в атмосфері взаємопорозуміння та конструктивного співробітництва.

Перейти до вмісту