• Українська
  • English
×

ВИВЧЕННЯ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ МЕТОДИКИ АНАЛІЗУ НОБЕЛЕВСЬКОГО ЛАУРЕАТА ВЕРНОНА СМІТА

У період з 24 червня по 01 червня 2017 року в Україні відбулася значна історична науково-освітня подія. За сприяння американського вченого українського походження Романа Шеремета (доктора наук з економіки та права, який по версії «ФОРБС» займає перше місце серед вчених України) та за підтримки Ради молодих вчених при МОН України відбулося турне по Україні лауреата Нобелевської премії з економіки за новаторську роботу у галузі експериментальної економіки професора, доктора наук Вернона Ломакса Сміта (учня видатного економіста, правника та політичного діяча Е.Чемберлена).

2Професор В. Сміт та його учень – доктор Р. Шеремета ознайомили українську громадськість з передовими експериментальними методиками та результатами досліджень у галузі соціально-економічних та правових процесів. Цікавими виявилися лекції за темами: «Сучасні методи економічного аналізу» та «Вплив Реформації на формування світових держав і економічний розвиток».

Професори В.Л. Сміт та Р. Шеремета провели робочі зустрічі із вищим керівництвом держави на рівні Президента України, керівництва і комітетів Верховної Ради України, Прем’єр Міністра України та Голови РНБО, а також із молоддю та знаними українськими вченими.

3Цікавими та корисними для української освіти та науки виявилися лекції у провідних університетах Києва, Одеси та Харкова, у яких вчені представили результати багаторічних досліджень у галузі права, історії економічного розвитку, соціальних процесів, а також можливості застосування у наукових дослідженнях сучасних методів експериментального аналізу.

4За дорученням керівництва Одеського державного університету внутрішніх справ на науковому заході у Одесі був присутнім доктор юридичних наук Андрій Бабенко, який перейняв передовий аналітичний досвід американських фахівців та довів його основні положення до спеціалістів Одеського державного університету внутрішніх справ.

5Головним завданням вивчення методів експериментальних досліджень було отримання знань щодо можливостей запровадження їх у інформаційно-аналітичну діяльність правоохоронних органів та вдосконалення відомчої науки і освіти, а також роботи регіональних правоохоронних органів. Американські вчені та науковці ОДУВС обмінялися думками з приводу сучасного стану науки та освіти, а також домовилися про співпрацю у освітній та науковій діяльності.

Науковий захід виявився цікавим та корисним для вітчизняної науково-освітянської діяльності, а його результати і можливості використання зарубіжного досвіду були обговорені на рівні проректорів, факультетів, профільних кафедр і провідних фахівців університету.

Перейти до вмісту