• Українська
  • English
×

Випускники Одеського державного університету внутрішніх справ поповнили ряди Національної поліції України

img_107504 березня 2017 року в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулися заходи, присвячені випуску офіцерів поліції, посвячення їх в захисники правопорядку та з нагоди відзначення 95-ї річниці від дня заснування навчального закладу.

img_0985У цей важливий та справді хвилюючий день привітати молодих лейтенантів поліції прибули: директор Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС України генерал поліції третього рангу Віктор Слівінський, представники органів місцевої влади та силових структур, ветерани, батьки, рідні й друзі випускників.

img_0844На початку урочистої церемонії усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, хто, проявивши мужність, стійкість та відвагу, загинув при виконанні службового обов’язку, людей, які ціною власного життя намагалися зробити все можливе для збереження цілісності України, відновлення миру та спокою задля майбутнього процвітання незалежної країни.

img_0857З цього моменту, випускники  з хвилюванням, а їх батьки зі сльозами радості на очах були готові до вручення таких довгоочікуваних дипломів.

Тож, першими до трибуни крокували щасливі випускники-відмінники, яким директор Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС України генерал поліції третього рангу Віктор Слівінський та ректор університету генерал поліції третього рангу Іван Катеринчук вручили дипломи з відзнакою та погони лейтенанта  поліції.

img_0859Після цього право для вручення дипломів та посвячення випускників у захисники правопорядку було надано почесним гостям, які прибули на свято, кожен з яких висловив свої побажання та надав напутнє слово молодим офіцерам поліції.

img_0934З привітаннями до випускників звернувся директор Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС України генерал поліції третього рангу Віктор Слівінський, який побажав молодим поліцейським у своїй професійній діяльності завжди дотримуватись закону, зберігати почуття поваги до офіцерського мундиру, бути чесними та вірними народу України. «Любіть Україну, цінуйте її і розумійте, що ви – нове поповнення Національної поліції, на вас чекають та надіються, тож у добру путь та хай вам щастить!», – додав керівник Департаменту.

img_0826Далі звертаючись до молодих лейтенантів, колег, ветеранів, батьків та гостей заходу ректор університету доктор юридичних наук генерал поліції третього рангу Іван Катеринчук звернув увагу на те, що наш університет є найстарішим навчальним закладом Міністерства внутрішніх справ України з власною історією.

img_1076«Незважаючи на свій 95-річний вік, він ні на хвилину не знижує позитивної динаміки свого розвитку. Так, на сьогодні в університеті працюють 27 докторів наук і професорів та 136 кандидатів наук і доцентів. Результатом їх плідної роботи є той факт, що сьогодні 23 випускники отримали диплом з відзнакою. Тож, шановні випускники, Вітаю вас із випуском та посвяченням в захисники правопорядку! Ваш обов’язок – захищати громадян, дотримуючись Конституції та законів України, поважати та охороняти права і свободи людини, честь держави та з гідністю нести високе звання поліцейського – випускника Одеського державного університету внутрішніх справ. Бажаю вам міцного здоров’я, родинного благополуччя, миру та злагоди», – додав ректор університету.

img_0919Підтримуючи наступність поколінь, серед цьогорічних випускників є діти співробітників правоохоронних органів, які вирішили присвятити своє життя служінню закону.

«Служити в поліції я мріяв з дитинства, аби продовжити справу свого батька, який загинув у 1996 році під час виконання службових обов’язків. Тому, коли постало питання, який життєвий шлях обрати, я жодної хвилини не вагався. Знав, що стану правоохоронцем», – розповідає випускник Максим Турков.

img_1125Деякі з молодих лейтенантів вже під час проходження навчальної практики мали нагоду продемонструвати знання та навички, набуті у стінах рідної Альма-матер. Так, тоді ще курсант 3-го курсу факультету № 1 Павло Заєць, проявивши професіоналізм, уважність і спостережливість, встановив та затримав правопорушника, який скоїв крадіжку та намагався втекти від правоохоронців.

img_1138Поповнять лави Національної поліції й багаторазові переможці спортивних змагань. Так, вже лейтенант поліції Ірина Свиріпа є чемпіонкою України з універсального бою, кандидатом у майстри спорту з рукопашного бою та кіокушинкай карате, чемпіонкою Одеської області з рукопашного бою, призеркою Одеської області зі змішаних єдиноборств, переможницею Всеукраїнського турніру пам’яті Віталія Кушнірика, майстром спорту з кіокушинкай карате. Тож, минулого року з метою відзначення успіхів у навчанні та за активну участь у науковій роботі, громадському житті, значні досягнення у спорті, їй було призначено академічну стипендію Кабінету Міністрів України.

img_0838«Вибір професії – це надзвичайно важливий етап у житті людини», – відмічає Ірина, – «тому я твердо вирішила, що моє покликання – захищати людей, мир та спокій в нашій державі, адже я з самого початку мріяла пов’язати свою долю зі службою в правоохоронних органах».

img_1030По закінченню урочистого дійства гості мали нагоду насолодитись традиційним «Офіцерським вальсом», який викликав у всіх не лише розуміння того, що перед ними стоять справжні офіцери, а й незабутні трепетні емоції.

Щиро вітаємо випускників нашого вишу із закінченням навчання та  бажаємо успіхів у подальшій професійній діяльності!

Перейти до вмісту