• Українська
  • English
×

Випускники Одеського державного університету внутрішніх справ поповнили лави Нацполіції України

12 травня 2017 року в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулись урочисті заходи, присвячені випуску поліцейських та посвячення їх в захисники правопорядку.

img_5933Привітати молоде поповнення Національної поліції України з визначною подією прибули: голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов, голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський, начальник ГУНП в Одеській області генерал поліції третього рангу Дмитро Головін, начальник ГУНП в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі генерал поліції третього рангу Анатолій Бахчиванжи, представники правоохоронних органів, дипломатичного корпусу, ветерани, батьки, рідні й друзі випускників.

img_5920Традиційно на початку урочистої церемонії усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто, проявивши мужність, стійкість та відвагу, загинули при виконанні службового обов’язку, героїв, які ціною власного життя намагалися зробити все можливе для збереження цілісності України, відновлення миру та спокою для майбутнього процвітання незалежної України.

img_5746Нарешті настала мить, яку юнаки та дівчата з нетерпінням чекали три роки – отримання дипломів. Карбуючи крок, до трибуни пройшли радісні випускники-відмінники. Посвячення їх у захисники правопорядку здійснив ректор Одеського державного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Іван Катеринчук, а дипломи з відзнакою вручили голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов, голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський та начальник ГУНП в Одеській області генерал поліції третього рангу Дмитро Головін.

img_5768Далі право для вручення дипломів та посвячення випускників у захисники правопорядку було надано почесним гостям, членам Вченої ради університету та деканам факультетів ОДУВС.

img_5791Цього дня на адресу випускників пролунало чимало теплих слів та настанов. Першим до учасників зібрання звернувся голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов, який привітав випускників із визначною подією в їхньому житті та побажав молодим поліцейським використовувати ті знання, які вони здобули під час навчання, для примноження правового порядку в державі.

«Я впевнений, що завдяки вам ми станемо дійсно європейською державою, де панує правопорядок. Від усього серця бажаю вам гарної служби та всього найкращого, наші дорогі випускники», – додав Максим Степанов.

img_5804З привітаннями до випускників звернувся також голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський, який зазначив, що зараз наша країна, як ніколи, потребує молодих кваліфікованих фахівців. «На ваші плечі ляже важкий тягар відповідальності за повернення довіри і поваги до правоохоронних органів, але я впевнений, що ви впораєтеся з цим завданням», – зазначив Анатолій Урбанський.

img_5813У своїй промові, звертаючись до випускників, колег, ветеранів, батьків та гостей свята, ректор університету доктор юридичних наук генерал поліції третього рангу Іван Катеринчук зауважив, що наш університет є найстарішим навчальним закладом Міністерства внутрішніх справ України з власною історією. Незважаючи на свій 95-річний вік, він ні на хвилину не знижує позитивної динаміки свого розвитку. Так, на даний час в університеті працюють 29 докторів наук і професорів та 136 кандидатів наук і доцентів. Результатом їхньої плідної роботи є той факт, що сьогодні 16 випускників отримали дипломи з відзнакою.

img_5709«Шановні випускники, ваш обов’язок – захищати громадян, дотримуючись Конституції та законів України, поважати та охороняти права і свободи людини, честь держави та з гідністю нести високе звання поліцейського – випускника Одеського державного університету внутрішніх справ. Бажаю вам міцного здоров’я, родинного благополуччя, миру та злагоди. Слава Україні!”, – додав ректор університету.

img_5733Цього разу лави правоохоронців поповнять 178 випускників, які вже незабаром працюватимуть у підрозділах превентивної діяльності Національної поліції в різних регіонах України. Варто відзначити, що частина з них, у цей нелегкий для країни час, будуть направлені на службу до відділень поліції ГУНП в Донецькій області.

img_5874До славетної когорти захисників правопорядку долучилися й багаторазові переможці спортивних змагань, серед яких: кандидат в майстри спорту з самбо капрал поліції Олексій Кудін та кандидат в майстри спорту з гирьового спорту рядовий поліції Роман Ситник.

Після привітань почесних гостей та ректора університету усі присутні щирими оплесками зустрічали виступи вокального колективу університету «Крок до зірок»  з піснею «Український полісмен» та майстрів рукопашного бою, отримавши безліч позитивних емоцій та незабутніх вражень.

img_5912Яскравим акордом свята став «Офіцерський вальс» у виконанні офіцерів-випускників та студенток університету, які вразили глядачів своєю чарівністю та граціозністю.

img_5962На завершення заходу відбулась церемонія прощання з Прапором навчального закладу, а новоспечені офіцери поліції пройшли урочистим маршем, традиційно підкинувши у повітря монети.

Щиро вітаємо випускників нашого вишу із закінченням навчання,  бажаємо успіхів у подальшій професійній діяльності та завжди керуватися девізом університету «Закон. Честь. Знання!».

img_5708 img_5714 img_5706 img_5717 img_5716 img_5722 img_5742 img_5739 img_5827 img_5819 img_5853 img_5875 img_5904 img_5922 img_5932 img_5968 img_5947 img_5992

Перейти до вмісту