• Українська
  • English
×

Використання «Кризової кімнати, дружньої до дитини» Одеського державного університету внутрішніх справ на практиці

Створена в Одеському державному університеті внутрішніх справ «Кризова кімната, дружня до дитини» вже неодноразово використовувалася при проведенні слідчих дій в рамках діючих кримінальних проваджень.

0da5d7af-3046-45f3-ae36-0c64ebac33f2Так, сьогодні до університету завітали адвокати дівчинки, відносно якої два роки тому вчинялись насильницькі дії з боку співмешканця її матері. Оглянувши кімнату, адвокати дійшли висновку, що вона є максимально комфортною як для дитини, так і для людей, які спостерігають. У зв’язку з цим, вони клопотатимуть перед судом про повторний допит дівчинки саме в «Кризовій кімнаті, дружній до дитини» Одеського державного університету внутрішніх справ.    

a9c4839a-e38e-4cdd-9bc1-687fdf645668Проведення опитування в такій кімнаті дає змогу запобігти повторній травматизації психіки дитини в процесі опитування як завдяки спеціальним методикам та психологічно комфортній атмосфері, так і завдяки технічному оснащенню, яке дозволяє коректно вести відеозапис допиту та в подальшому використовувати цей відеозапис для ведення слідства без проведення повторних допитів.

«Кризова кімната, дружня до дитини» в Одеському державному університеті внутрішніх справ – одна з найкращих, оскільки при її створенні враховані усі недоліки попередніх проєктів та надбань. Вона створена відповідно до наукових та практичних рекомендацій практикуючих криміналістів, слідчих та психологів.

Перейти до вмісту