• Українська
  • English
×

ВИКЛАДАЧ ХЕРСОНСЬКОГО ФАКУЛЬТЕТУ ПІДВИЩИВ КВАЛІФІКАЦІЮ В ГАЛУЗІ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

Час перебування в умовах карантинних обмежень в повній мірі можна використовувати не тільки для дистанційної роботи з перемінним складом, а й для удосконалення фахової підготовки самих викладачів.

Так, днями за результатами складання іспиту в Територіальному сервісному центрі МВС України (м. Херсон, ТСП МВС № 6541) завідувач кафедри спеціальної фізичної та вогневої підготовки Херсонського факультету Тарас Вайда отримав атестат спеціаліста з таких напрямів підготовки водіїв, як: Правила дорожнього руху, основи безпеки руху, будова та експлуатація транспортних засобів.

Іспит передбачав вирішення кандидатом 40 тестових завдань шляхом комп’ютерного тестування, при цьому можна було допустити не більше 3 помилок. Час на складання екзамену − 40 хвилин. Таким чином, об’єктивність як самого процесу виконання тестів, так і відповідність результатів складання підвищеним критеріям оцінювання забезпечують ґрунтовність та якість підготовки сучасних фахівців, котрі навчатимуть кандидатів у водії чи викладатимуть «Безпеку дорожнього руху» курсантам ЗВО МВС.

Зміст завдань охоплював значний обсяг сучасної законодавчої бази − перевірялись ґрунтовність знань не тільки норми правил дорожнього руху, а й з охорони праці водіїв, забезпечення безпеки дорожнього руху, основ домедичної підготовки, будови легкового автомобіля та порядок його експлуатації (поточного ремонту).

Безумовно, підвищення кваліфікації викладача сприятиме удосконаленню методики проведення ряду навчальних дисциплін, котрі закріплені за кафедрою − «Безпека дорожнього руху», «Домедична допомога», «Тактико-спеціальна підготовка» як основного навчального плану, так і дисциплін первинної професійної підготовки за професією 5162 «Поліцейський» (правоохоронна діяльність) − «Удосконалення навичок керування автомобілем», «Оформлення дорожньо-транспортних пригод», «Алгоритм дій патрульних поліцейських у різних ситуаціях службової діяльності (сценарії)».

Як-то кажуть, в новий навчальний рік − з новими знаннями.

Херсонський факультет

Перейти до вмісту