• Українська
  • English
×

Відвідування курсантами ОДУВС Одеського обласного бюро судово-медичної експертизи

30 жовтня в рамках співпраці з Одеським обласним бюро судово-медичних експертиз та з метою підвищення практичної складової у підготовці кваліфікованих і компетентних кадрів для підрозділів Національної поліції України доцентом кафедри криміналістики та психології факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування ОДУВС кандидатом юридичних наук Миколою Янковим разом із судово-медичним експертом-імунологом відділення судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз Одеського обласного бюро СМЕ кандидатом медичних наук, доцентом Русланом Кривдою проведено бінарне практичне заняття з курсантами 402 взводу з навчальної дисципліни «Судова медицина та психіатрія» на тему «Поняття смерті. Судово-медична експертиза трупа. Огляд трупа на місці його виявлення».

Під час заняття розглядались наступні питання:

– етапи вмирання;

– ранні трупні зміни;

– пізні трупні зміни;

– особливості огляду трупа в петлі.

Заняття проходило на базі Одеського обласного бюро судово-медичних експертиз і курсанти мали можливість оглянути труп з ознаками насильницької смерті, спричиненої гострими та тупими предметами, а також з’ясувати характеристики (параметри) знарядь вчинення злочину за залишеними на тілі тілесними ушкодженнями для послідуючого їх ефективного пошуку.

У спеціалізованій аудиторії-музеї судово-медичної експертизи курсанти на представлених експонатах під методичним керівництвом викладача та судово-медичного експерта вчилися виявляти і розмежовувати кримінальні та суїцидальні ознаки під час огляду трупа в петлі.

Перейти до вмісту