• Українська
  • English
×

Відверта розмова ректора університету з курсантами вишу

4У розмові з ректором Одеського державного університету внутрішніх справ В’ячеславом Аброськіним курсанти Марія Радова та Олександра Блідун поділилися враженнями від навчання в університеті, планами на майбутнє та розповіли, чому вони вирішили пов’язати свою долю зі службою в поліції.

img_9351Курсант 3-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Марія Радова змалечку рівнялася на старшого брата, який також працює в поліції. «Мені завжди була цікава його робота, він ніколи не сидів на місці, навіть, коли працював у маленькому місті, в якому де-не-де щось траплялось», – розповідає Марія.

Олександра Блідун зараз навчається на 3-му курсі факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування. На жаль, ще у 14-річному віці дівчина втратила обох батьків, але попри все знайшла в собі сили йти далі. «Я родом з Житомира і пишаюся тим, що, не дивлячись на відстань та всі перешкоди, які мені траплялися на шляху, я все-таки змогла вступити до навчального закладу, про який мріяла ще з дитинства», – згадує Олександра.

555На запитання ректора університету, чому саме оперуповноваженим, Марія Радова відповіла, що оперативний працівник не буде сидіти на місці та займатися «збиранням макулатури». «Робота оперуповноваженого є рухливою – більше виїздів, спілкування з різними людьми. Для жінок, звісно, вона складна, але, якщо є бажання та потяг до роботи, то всі труднощі можна пройти з легкістю», – додала Марія.

ed6be50f-308d-4e66-850d-cb2222ca6344Своєю чергою, Олександра Блідун зізналася, що раніше на питання «хто такий слідчий», вона б відповіла, що це поліцейський, який ловить злочинців та намагається довести їх вину. «Раніше я взагалі не розуміла, хто такі слідчі, патрульні, оперуповноважені, для мене не було між ними різниці. Зараз я вже чітко розумію роботу слідчого і впевнена, що це дійсно те, чого я прагнула», – підкреслила Олександра.

Крім цього, дівчата розповіли, що для обох найбільш цікавою навчальною дисципліною є вогнева підготовка. «Ще з дитинства я любила стріляти з пластмасових пістолетів по пляшках, а зараз у мене є можливість постріляти зі справжньої вогнепальної зброї», – каже Олександра.

Розмова була довгою, бо говорили про життєві принципи, власні досягнення та якості, які повинні бути притаманні справжньому поліцейському. А на останок юні курсантки отримали настанови від генерала щодо відмінного навчання, обов’язкого саморозвитку та вивчення іноземної мови, яка обов’язково знадобиться у майбутньому.

Перейти до вмісту