• Українська
  • English
×

Відкрите засідання кафедри державно-правових дисциплін з питань євроатлантичної інтеграції України

dsc_0314dsc_0341У рамках організації заходів з проведення днів Євроатлантичного партнерства та тижнів НАТО 31 травня 2018 року в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулось відкрите засідання кафедри державно-правових дисциплін факультету № 4 спільно з членами наукового студентського гуртка «Правознавець», в ході якого були заслухані доповіді членів гуртка.

dsc_0311dsc_0363Відкрив засідання перший проректор університету кандидат юридичних наук, доцент полковник поліції Сергій Албул, який, зазначив, що цього року Україна і НАТО відзначатимуть вже 21-у річницю започаткування особливого партнерства (9 липня 1997 р. підписано Хартію про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору). Вступ в НАТО як зовнішньополітичний пріоритет задекларовано в законі України від 8 червня 2017 року. Однак, ці кроки все ще неоднозначно сприймаються в українському суспільстві, а рівень інформованості наших громадян щодо НАТО, цілей і завдань цієї організації залишається вкрай низьким.

dsc_0355dsc_0360Завідувач кафедри державно-правових дисциплін доктор юридичних наук, професор Дмитро Калаянов наголосив, що просування в напрямку інтеграції – шлях складний і потребує величезних зусиль влади й народу, перебудови свідомості й способу життя, забезпечення умов розвитку відповідальності та свободи особи.

Декан факультету № 4 кандидат юридичних наук, доцент Поліна Балтаджи зауважила, що сьогодні пріоритетним національним інтересом України у сфері зовнішньополітичної діяльності є розвиток та подальше поглиблення відносин стратегічного партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору.

dsc_0307   dsc_0316 dsc_0326 dsc_0350 dsc_0361dsc_0351

Перейти до вмісту