• Українська
  • English
×

Вебінар моніторингової місії ООН з прав людини за темою «Zero Corruption Police: Mission (Im)Possible?» («Нульова корупція в поліції: місія (не)можлива?»).

img_0477img_047615 червня декан факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Андрій Бабенко, декан факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Володимир Дулгер та декан факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Сергій Медведенко, уповноважена з антикорупційної діяльності ОДУВС Ольга Сергієнко та начальник відділу міжнародного співробітництва Алла Бочевар взяли участь у вебінарі, організованому моніторинговою місією ООН з прав людини за темою «Zero Corruption Police: Mission (Im)Possible?»  («Нульова корупція в поліції: місія (не)можлива?»). Разом із парламентаріями, представниками громадянського суспільства та міжнародних організацій були обговорені питання щодо реформування поліції, яка поважає права людини, захищає громадян і яку поважають.

Вебінар розпочала Матильда Богнер, голова Моніторингової місії ООН з прав людини. Спікер зазначила, що нульова корупція в системі правоохоронних органів є мрією не лише в Україні. Довгоочікувана реформа пострадянської корумпованої системи почалася у 2014-2015 роках і призвела до успішного перезавантаження патрульної поліції, однак відтоді мають слідувати подальші динамічні зміни.img_0475img_0472 Українська поліція досить поринає у безлічі проблем, однією з котрих є корупція. Тому існує відчайдушна потреба у створенні поліції, яка реально захищатиме людей та викликатиме довіру.

Головний спікер, міністр внутрішніх справ Фінляндії, Марія Огісало, розповіла про шлях побудови поліції з нульовою корупцією та зазначила, що Фінляндія входить у трійку кращих країн за індексом сприйняття корупції.

У ході вебінару було підкреслено важливість довіри населення до представника правоохоронних органів та розуміння того, що безпека є гарантом належної кількості поліцейських до загальної численності населення. Не менш важливу роль у становленні довіри до правоохоронця відіграють засоби масової інформації, зокрема, соціальні мережі.

   img_0474 img_0473 img_0471

Перейти до вмісту