• Українська
  • English
×

В університеті відсвяткували Всесвітній день вишиванки

18 травня 2017 року в Одеському державному університеті внутрішніх справ відсвяткували Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

Всесвітній день вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка. Основною метою заходу є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом.

Не оминули цю прекрасну традицію й керівництво, науково-педагогічний склад та студенти Одеського державного університету внутрішніх справ.

Цього дня, представники нашого вищого навчального закладу вбрались в український одяг, зробили гарні фотографії та визначили навчальну групу, яка була найактивнішою.

Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. В Україні вишиванка  символізує і родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї.

Тож, вітаємо усіх зі Всесвітнім днем вишиванки та бажаємо, щоб життя було прекрасним та яскравим, чудового настрою та різнобарвних вражень!

Перейти до вмісту