• Українська
  • English
×

В ОДУВС завершився тренінг КМЄС із боротьби і запобігання домашньому насильству

????????????????????????????????????????????????????????????????????????6 грудня в Одеському державному університеті внутрішніх справ завершився триденний тренінг представників Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні, присвячений різним способам боротьби і запобігання домашньому насильству, в рамках проекту «Ефективне реагування поліції та інших суб’єктів системи кримінальної юстиції на випадки домашнього та гендерно зумовленого насильства».

????????????????????????????????????????????????????????????????????????Сьогодні перед українськими правоохоронцями – низка важливих завдань, зокрема ознайомлення з Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та його тлумачення, усвідомлення та розуміння домашнього насильства, трактування випадків домашнього насильства, в тому числі практичні заходи, які поліція може й повинна застосовувати, щоб втручатись та відповідати на такі випадки.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????Тренінг проводили провідні фахівці Консультативної місії Європейського Союзу: Хенрік Андерссон,  Енн Кейт Педерсен, радники/тренери з питань взаємодії поліції з громадою, та Клаус Вінтер, радник/тренер з питань кримінальних розслідувань.

Під час заходу керівниця Центру гендерної освіти ОДУВС Олена Ковальова звернула увагу присутніх на форми домашнього насильства, відповідальність та спеціальні заходи щодо протидії цьому негативному явищу, перелік суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, а також алгоритм реагування поліцейських на випадки домашнього насильства та заходи їхньої особистої безпеки.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????За результатами тренінгу були розглянуті основні напрямки реалізації державної політики у сферах запобігання та протидії домашньому насильству, визначено коло суб’єктів, на яких поширюються дії Законів у цій сфері, та  осіб, що здійснюють заходи превентивного характеру.

У завершальній частині тренінгу розглядалися питання відповідальності та контролю за дотриманням законодавства.

Учасники навчилися організовувати тренінгові заняття, розглядати новації у законодавстві та пов’язані з ними перспективи у профілактиці домашнього насильства, відпрацьовувати сценарії, складати процесуальні документи та багато іншого.

Кожна окрема тема обговорення включала практичну роботу в групах з презентацією напрацювань та повідомленнями тренерів.

Тож, можна зазначити, що тренінг пройшов ефективно, в робочій та водночас дружній атмосфері, а належна організація заходу та високий рівень тренерів дозволили плідно попрацювати та отримати нові знання.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Перейти до вмісту