• Українська
  • English
×

Учасники міжнародного курсу з реагування отримали сертифікати

10-13 червня в рамках виконання міжнародної Програми покращення захищеності джерел іонізуючого випромінювання на базі Одеського державного університету внутрішніх справ проводився міжнародний курс з реагування на тривоги, які пов’язані з несанкціонованим втручанням до місць використання високоактивних джерел іонізуючого випромінювання.

????????????????????????????????????Курс проводили досвідчені американські інструктори: Зак Бернс, заступник регіонального менеджера; Сорін Пудроскі, спеціаліст з фізичного захисту/тренер; Джеррі Андерсон, експерт з питань реагування/тренер; Рассел Хафнер, експерт з питань реагування/тренер та Рік Вошберн, експерт з питань реагування/тренер.

Він складався з декількох теоретичних етапів, кожна окрема тема обговорення включала практичну роботу в групах з презентацією напрацювань та повідомленнями тренерів, викликавши жваві дискусії учасників. Було розглянуто такі питання, як завдання Програми Управління з радіаційної безпеки, небезпечність радіації для фізичної безпеки, система фізичного захисту, план реагування та взаємодії між органами та відомствами.

Так, перший проректор університету Павло Берназ подякував гостям за їхній візит та зазначив, що двері ОДУВС завжди відчинені для них.

У свою чергу, експерт з питань реагування Джеррі Андерсон висловив щирі слова подяки організаторам за теплий і гостинний прийом.

За період серії занять слухачі дізнались багато нового, зміцнили свої знання та уявлення про наслідки від порушення правил безпеки, алгоритми дій та заходи з реагування на виявлені правопорушення.

Слід відмітити, що активну участь у даному заході взяли представники кафедри тактико-спеціальної та вогневої підготовки Одеського державного університету внутрішніх справ підполковник поліції Вячеслав Ташматов та Олег Кузнєцов.

Після завершення проведеного курсу учасники отримали сертифікати міжнародного зразка та дійшли єдиного висновку, що питання радіаційної безпеки за сучасних умов є надзвичайно актуальним, тому бути обізнаним в цій сфері вкрай важливо.

Тож, можна зазначити, що захід пройшов ефективно, в робочій та водночас дружній атмосфері, а належна його організація та високий рівень тренерів дозволили плідно попрацювати та отримати нові знання.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

Перейти до вмісту