• Українська
  • English
×

В ОДУВС відбулося засідання Вченої ради

30 вересня в Одеському державному університеті внутрішніх справ проведено засідання новообраної Вченої ради під головуванням т.в.о. ректора вишу кандидата юридичних наук підполковника поліції Анатолія Нікітіна. Для обрання голови вченої ради вирішено організувати позапланове її засідання.

Затверджено План основних заходів університету на 2019-2020 навчальний рік, який розроблено відповідно до Концепції розвитку університету, яку спрямовано на забезпечення виконання завдань, поставлених перед Міністерством, а також на подальший розвиток університету зокрема та відомчої освіти взагалі. Також з урахуванням Плану основних заходів університету на 2019-2020 навчальний рік підготовлено План роботи Вченої ради університету на 2019-2020 навчальний рік. Під час обговорення Анатолій Нікітін запропонував на одному із засідань розглянути питання про організацію роботи для отримання ОДУВС статусу національного.

Відповідальний секретар приймальної комісії майор поліції Людмила Панасенко подала інформацію про результати набору на навчання до Одеського державного університету внутрішніх справ у 2019 році. Доповідач зауважила, що організація роботи університету, пов’язаної з проведенням вступної кампанії у 2019 році, та відбір кандидатів на навчання здійснено відповідно до вимог чинного законодавства України, нормативно-правових актів Міністерства освіти і науки та Міністерства внутрішніх справ.

Під час обговорення для організації профорієнтаційної роботи було запропоновано:

затвердити план профорієнтаційної роботи на 2019-2020 навчальний рік;

для виконання плану утворити робочу групу для проведення профорієнтаційної роботи;

продовжити практику відряджання представників робочої групи до закладів освіти Вінницької, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей для інформування учнів та студентів про правила вступу до закладів вищої освіти МВС.

Начальник навчально-методичного відділу Олександр Сіфоров доповів про підсумки літньої екзаменаційної сесії 2018-2019 н.р.

Для підвищення якості навчання Вчена рада вирішила провести ряд заходів, а саме:

– продовжити використання Екзаменаційного центру університету під час складання заліків та екзаменів здобувачами вищої освіти;

– посилити увагу щодо забезпечення організації проведення самопідготовки курсантів та слухачів університету відповідно до Положення про організацію самостійної підготовки курсантів та слухачів ОДУВС;

– залучати працівників практичних підрозділів Національної поліції України до проведення занять зі здобувачами вищої освіти в ОДУВС;

 – провести у жовтні-листопаді 2019 року ректорський контроль рівня знань здобувачів вищої освіти, результати якого заслухати на навчально-методичній раді.

Також було розглянуто інші питання з організації діяльності університету.

Перейти до вмісту