• Українська
  • English
×

В ОДУВС відбулись семінари за участю іноземних фахівців

21 жовтня 2016 року в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулись семінари на теми «Основи самооборони для жінок» та «Наркоман», у яких взяли участь курсанти та працівники вищого навчального закладу.

img_1159img_1158Семінари проводили професор Празького інституту безпекових досліджень, член комітету Чеської кримінологічної спілки, відповідальний за проекти PSSI в Україні Петро Пойман та інструктор цивільної самооборони, VIP захисту, тактики вуличного бою, Крав-мага, Тайського боксу, спортивний і військовий медик Павел Дітмар.

Метою навчання «Основи самооборони для жінок» було доведення, що фізично слабша жінка здатна до ефективної самооборони і не дивлячись ні на що, будувати впевненість у собі.

img_1157img_1143Теоретична складова семінару включала наступні питання: психологія самооборони, використання оборонних інструментів, основи оборони і втечі тощо.

Увазі присутніх курсантів-дівчат були представлені найбільш поширені атаки і захисні методи під час насильства в сім’ї, оборони проти групи нападаючих при грабежі, а також продемонстровані основні удари руками і ногами, методи захисту від удушення, зґвалтування та ін.

img_1151img_1211Програма семінару «Наркоман» передбачала ознайомлення присутніх з такими темами, як: «Наркотичні препарати: історія, види та ефекти, небезпека і законність, інструменти наркоманів, легальні наркотики/ліки», «Наркоман: типи відповідно до типу залежності і соціальних ризиків; небезпека для поліції, середовище, профілі, ідентифікація», «Дилери: типи і соціальна небезпека» тощо.

Під час тренування учасники мали змогу спостерігати за тактикою дій в закритих приміщеннях з великою кількістю наркозалежних, а саме: діями проти агресивних наркоманів, які загрожують цивільним особам в умовах обмеженого простору, а також проведенням обшуку співпрацюючих наркозалежних та арешту агресивного наркоману.

Отже, за час проведення семінарів курсанти змогли ознайомитись не тільки з теорією самооборони, але й відпрацювати навички на практиці та отримати кваліфіковані відповіді на запитання, поставлені іноземним фахівцям.

Перейти до вмісту