• Українська
  • English
×

В ОДУВС проходить тренінг під егідою ОБСЄ «Підвищення ефективності реагування поліції на гендерне насильство»

01-02 грудня 2016 року на базі Одеського державного університету внутрішніх справ проходить тренінг для тренерів «Підвищення ефективності реагування поліції на гендерне насильство» за підтримки Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) та Консультативної місії Євросоюзу в Україні.

img_4631Участь у тренінгу у якості слухачів беруть представники Міністерства внутрішніх справ, практичні працівники Національної поліції України та інших державних органів України, а також представники науково-педагогічного складу ОДУВС.

img_4626На початку заходу до гостей та учасників тренінгу зі вступною промовою та привітаннями звернувся ректор університету доктор юридичних наук генерал поліції третього рангу Іван Катеринчук. Він наголосив на тому, що тема тренінгу є безумовно актуальною. У зв’язку з подіями на Сході України імплементація Резолюції Ради Безпеки ООН №1325 «Жінки. Мир. Безпека» набуває особливого значення. Реалізація Національного плану дій по виконанню даної Резолюції стане важливим кроком у забезпеченні стабільного миру та розв’язанні конфліктів, забезпеченні захисту жінок та дітей, які постраждали внаслідок конфлікту, а також запобіганні та протидії гендерно зумовленому насильству.

img_4627Ректор університету зазначив, що втілення положень даної резолюції потребує не лише консолідації зусиль органів влади та громадянського суспільства в Україні, але й тісної взаємодії із закордонними інституціями. Обмін досвідом щодо підвищення ефективності реагування поліції на гендерне насильство може значно розширити спроможність України до встановлення миру та безпечного середовища.

img_4651«Переконаний, що тільки за умов об’єднання зусиль науковців, практичних працівників поліції та громадськості можливою є успішна реалізація Національного плану дій та забезпечення миру та безпеки в Україні. Отже, бажаю Вам всім творчого натхнення, жвавих та цікавих дискусій, плідної роботи», – додав Іван Катеринчук.

img_4653Тренінг проводять провідні фахівці у даній галузі – посол, Постійний представник України при ОБСЄ Ігор Прокопчук; посол, Координатор проектів ОБСЄ в Україні Ваідотас Верба; радник з гендерних питань Консультативної місії Євросоюзу в Україні Сорен Сондерструп; старший радник з питань судового переслідування Консультативної місії Євросоюзу в Україні Маартен Грусузієн; співробітник з прав людини Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) Грациелла Павоне; співробітник з прав людини Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) Ева Сапієцинська. По завершенню навчання всі учасники заходу отримують міжнародний сертифікат ОБСЄ.

Перейти до вмісту