• Українська
  • English
×

В бібліотеці ОДУВС відбулись заходи до Міжнародного дня рідної мови

21 лютого 2017 року в загальній бібліотеці Одеського державного університету внутрішніх справ відбулась тематична зустріч з курсантами, приурочена до Міжнародного дня рідної мови.

img_2505img_2507Захід було організовано спільно з професором кафедри українознавства доцентом Євгенією Тягнирядно та відділенням соціально-гуманітарної роботи університету.

На зустрічі звучали вірші про рідну мову, проведено екскурс по історії мови, вікторину на знання мови, а також презентацію літератури на допомогу вивченню української мови.

Міжнародний день рідної мови був заснований з метою сприяння багатому культурному та мовному різноманіттю. Свято запроваджено у 1999 році на 30-й сесії Генеральної конференції Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури.

img_2493img_2501Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Це найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.

Сьогодні, згідно Статті 10 Конституції України «Державною мовою в Україні є українська мова. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України».

Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові! Тож, шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!

Перейти до вмісту