• Українська
  • English
×

УРОЧИСТІ ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ДНЯ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА У ХЕРСОНСЬКОМУ ФАКУЛЬТЕТІ

23 серпня у Херсонському факультеті проведено заходи, приурочені вшануванню Дня Державного Прапора України − одного з трьох державних символів нашої держави.

Перемінний особовий склад з числа курсантів першого курсу нового набору, керівництво факультету та курсу вишикувались на стройовому плацу підрозділу відомчого вишу.

01-img_20190815_08021102-img_20190815_080257Завідувач відділення кадрового забезпечення майор поліції Вербицька О.І. оголосила інформацію про Державний Прапор України, нагадала присутнім, що Державний прапор символізую собою стигле пшеничне поле під блакитним небом й уособлює вічне прагнення українського народу до миру, праці, краси і багатства рідної землі. Звернула увагу молодих правоохоронців на те, що щорічна офіційна церемонія підняття прапора в цей день по всій Україні заснована Указом Президента України «Про День Державного Прапора України» від 23 серпня 2004 року № 987/2004.

На початку урочистого заходу перемінним складом Херсонського факультету виконано Державний Гімн України.

Право підняти Державний Прапор надано курсантам 102 навчального взводу Діані Боришполець та Сергію Марківському, курсанту 101 навчального взводу Іллі Стукановському та курсанту 103 навчального взводу Вікторії Козловській, котрі за короткий період з початку проведення табірного збору вже встигли проявити себе у навчанні, в спортивних змаганнях та під час несення служби у складі добового наряду.

img_20180815_081606Заступник начальника табірного збору − завідувач кафедри спеціальної фізичної та вогневої підготовки Тарас Вайда ознайомив присутніх з історією виникнення державних символів, в тому числі Державного Прапора України, їх значенням у суспільному житті країни, зокрема, в сучасних умовах під час подій Революції гідності та при захисті громадянами державних інтересів при проведенні АТО (ООС) на Сході країни.

04-g-kkdh_viber_2019-08-23_08-51-25Науково-педагогічний працівник ознайомив особовий склад підрозділу з давньою історією Державного прапора. Так, жовтий (золотий) і синій кольори використовувалися вже на гербі Руського королівства 14 століття (Київська Русь). Вони також вживалися на гербах українських земель, князів, шляхти і міст середньовіччя та раннього нового часу.

Після урочистого підняття Українського стягу курсантів-першокурсників та усіх присутніх із державним святом привітав проректор державного університету − декан Херсонського факультету Олексій Соловей, який зазначив, що традиційно у переддень відзначення Дня Незалежності України на будівлях державних органів та центральних майданах міст української держави піднімаються Державні стяги на знак вшанування багатовікової історії українського державотворення.

Участь у таких заходах сприяють патріотичному вихованню молодих правоохоронців, вчать майбутніх поліцейських поважному ставленню до державних символів та шануванню своєї Батьківщини.

Перейти до вмісту