• Українська
  • English
×

Участь студенток ОДУВС у дискусії з приводу діяльності об’єднаних територіальних громад

19 травня 2018 року на базі Одеського Центру розвитку місцевого самоврядування відбулось світове кафе для студентів закладів вищої освіти міста Одеси на тему: «Яким має бути майбутнє української молоді, що мешкає в об’єднаних територіальних громадах, в контексті євроінтеграції», у якому взяли участь студентки Одеського державного університету внутрішніх справ.

Загалом захід зібрав 26 студентів з п’яти ЗВО, наш виш представляли студентки 1-го курсу Факультету № 4 (напрям “Правоохоронна діяльність”), а саме: Ксенія Дороган, Інеса Солоп, Діана Юхова та Дарина Макушенко.

Під час зустрічі були обговорені питання євроінтеграції України, просування реформ, роль молоді у впровадженні змін у державі, а також особливості децентралізації. Студенти складали списки європейських цінностей, які вони вважають найбільш важливими, та розробили дорожню карту для об’єднаних територіальних громад області щодо залучення молодих фахівців до роботи в них.

Слід відзначити, що пріоритетними цінностями євроінтеграції одеські студенти визначили свободу слова і вибору, рівність всіх людей, додержання законів і норм, безпека і стабільність, соціальний захист та простір «без кордонів».

А відповідаючи на питання про роль молоді у реалізації українських реформ, зокрема, зазначили, що важливо бути активнішими, брати участь у політичних і громадських процесах, ініціювати зміни на місцях через пропозиції владі.

Тож, спілкування видалось досить продуктивним, і всі напрацювання в рамках бесіди стовідсотково не залишаться без уваги.

Перейти до вмісту