• Українська
  • English
×

Участь представниці ОДУВС у ІІІ Всеукраїнській конференції «Документальне кіно як інструмент медіапросвіти з прав людини»

В період з 27 по 29 березня 2018 року в м. Києві було проведено ІІІ Всеукраїнську конференцію «Документальне кіно як інструмент медіапросвіти з прав людини» у рамках Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини. Кіноклуб Одеського державного університету внутрішніх справ представляла викладач кафедри кримінального права та кримінології Вікторія Луріс.

У заході взяли участь: Валерій Калівошко – начальник відділу діяльності виховних колоній, загальноосвітнього та професійно-технічного навчання засуджених Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України; Анастасія Дівінська – керівниця Агенції ООН жінки в Україні; Сергій Петухов – заступник Міністра юстиції з питань європейської інтеграції; Владислав Власюк – генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності, радник Міністра юстиції; Олег Дука – начальник Білоцерківського центру підвищення кваліфікації персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України, полковник внутрішньої служби.

У ході проведення конференції одним із питань було виділено те, що у часи теперішніх змін у нашій державі особливого значення набувають питання дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів. У зв’язку з цим виникає нагальна необхідність у підвищенні рівня правової та громадянської свідомості. Провідне місце у вирішенні зазначеної проблеми посідають культурно-просвітницькі заходи, проведення яких у відомчих навчальних закладах сприяє утвердженню принципів законності, гуманізму, формуванню громадянської свідомості, розширенню професійного кругозору. Безперечно, до таких заходів належить Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Формування правової культури та свідомості працівників правоохоронних органів має відігравати провідну роль у проведенні виховної роботи, здійсненні професійної підготовки.

Перейти до вмісту