• Українська
  • English
×

Участь представників ОДУВС у тренінгу КМЄС «Запобігання та протидія домашньому насильству»

img_828415-17 січня представники Одеського державного університету внутрішніх справ Олена Ковальова, Олег Коропатов та Анастасія Берендєєва взяли участь у тренінгу на тему «Запобігання та протидія домашньому насильству», який був організований Консультативною місією Європейського Союзу. 

img_8346Під час тренінгу були розглянуті позитивні практики протидії домашньому насильству у європейських країнах, зокрема у Данії та Швеції.

Так, Енн Кейт Педерсен розповіла про європейську практику допиту дітей, потерпілих від домашнього насильства, яка є менш травматичною для дитини; Генрік Андерссон пояснив теорію домашнього насильства, Клаус Вінтер надав алгоритм діяльності поліцейського при реагуванні на факти домашнього насильства, а також особливості збирання доказів та підхід до розслідування таких справ.

Окремий день тренінгу був присвячений особливостям національного законодавства щодо протидії домашньому насильству. img_8345Тренер Олена Ковальова пояснила  новели українського законодавства в цій сфері та особливості його застосування. Значна увага була приділена співробітництву державних органів  з іншими партнерами. Про комплексний підхід до вирішення проблеми домашнього насильства в Одесі та Одеській області розповіла радник Голови Одеської ОДА Людмила Акімова. img_8300Про громадські організації, куди можна звертатися особам, які постраждали від домашнього насильства,  та можливості цих організацій у наданні допомоги таким особам, надала інформацію Голова громадського руху «Віра, Надія, Любов» Семікоп Тетяна.

Тренінг був дуже насиченим та інформативним, учасники дійшли висновків, що протидія домашньому насильству – комплексна проблема, що передбачає тісну співпрацю державних та недержавних органів. Зміни в українському законодавстві, які криміналізували це діяння, врахування позитивного європейського досвіду, а також тісна взаємодії всіх суб’єктів –  це ті чинники, які покликані зменшити рівень домашнього насильства та допомогти особам, які постраждали від агресора.

 kmes5kmes4kmes7img_8335

Перейти до вмісту