• Українська
  • English
×

Участь представників ОДУВС у тренінгу із протидії торгівлі людьми

З 27 листопада 2017 року представники Одеського державного університету внутрішніх справ беруть участь у п’ятиденному тренінгу з виявлення, попередження та розслідування злочинів торгівлі людьми, вчинених із застосуванням інформаційних технологій.

Тренінг відбувається на базі Харківського національного університету внутрішніх справ у рамках проекту «Посилення кримінального переслідування торгівлі людьми з використанням інформаційних технологій в Україні» і проводиться за участі Міністерства внутрішніх справ України, Місії ОБСЄ, Уряду Канади, Посольства Британії в Україні.

У роботі тренінгу для тренерів з викладання тематики розслідування злочинів торгівлі людьми участь взяли представники вищих закладів освіти МВС України, Академії поліції, представники Канадської поліції, Канадської поліцейської місії у Києві, ОБСЄ, Національний спеціаліст проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Представниками від Одеського державного університету внутрішніх справ стали: завідувач кафедри кібербезпеки та інформаційного забезпечення кандидат юридичних наук майор поліції Карен Ісмайлов; завідувач кафедри адміністративної діяльності ОВС та економічної безпеки кандидат юридичних наук, доцент підполковник поліції Артем Шелехов; професор кафедри адміністративної діяльності ОВС та економічної безпеки кандидат юридичних наук, доцент підполковник поліції Максим Корнієнко.

Такі тренінги надають можливість викладачам вишів зі специфічними умовами навчання отримати нові знання і навички, які підвищать якість підготовки майбутніх правоохоронців і будуть ними застосовані у професійній діяльності.

Заступник Міністра внутрішніх справ  з питань європейської інтеграції Анастасія Дєєва зазначила, що питання протидії торгівлі людьми є надзвичайно актуальними. З початком проведення антитерористичної операції у кіберпосторі з’являються нові інструменти вчинення цих видів злочинів і Міністерство внутрішніх справ, Міністерство соціальної політики об’єднали свої зусилля, щоб протидіяти цьому явищу. «Хочу, щоб тренінг допоміг вам звернути увагу на нові аспекти боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, – зазначила Анастасія Дєєва. – Поліція – це перша ланка, на яку покладаються всі. Дуже багато залежить від того, як під час проведення тренінгів ви будете мотивувати людей, доносити до них інформацію, на чому фокусувати їхню увагу, щоб вони розпізнавали та запобігали цим видам злочинів. Дуже важливо для подолання проблеми покращити міжсекторальні взаємодії з органами прокуратури, суду, Міністерством соціальної політики, громадськими організаціями для проведення профілактичної роботи та напрацювання дієвого механізму реагування задля протидії злочинам торгівлі людьми».

Під час тренінгу майбутні тренери матимуть можливість не тільки отримати нові знання, але й поділитися з колегами власним набутим досвідом.

 

(За матеріалами ХНУВС)

Перейти до вмісту