• Українська
  • English
×

Участь представників ОДУВС у інформаційному семінарі в рамках Спільної операційної програми «Румунія-Україна 2014-2020»

30 січня 2018 року представники Одеського державного університету внутрішніх справ взяли участь у семінарі-навчанні щодо підготовки проектів для участі в конкурсному відборі в рамках Спільної операційної програми «Румунія-Україна 2014-2020» Європейського інструменту сусідства.

Загальна мета Спільної операційної програми «Румунія-Україна» полягає в покращенні економічного розвитку і рівня життя населення, яке проживає на території програми, через спільні дії в галузі освіти, економічного розвитку, культури, інфраструктури і охорони здоров’я, а також безпеки громадян на прикордонних територіях.

Прийнятною територією Програми визначено:

– Румунія – повіти Сату-Маре, Марамуреш, Ботошань, Сучава, Тулча;

– Україна – Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька та Одеська області.

Учасниками заходу від Одеського державного університету внутрішніх справ виступили перший проректор вишу Сергій Албул; завідувач кафедри кібербезпеки та інформаційного забезпечення Карен Ісмайлов; завідувач кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії Олександр Заєць; професор кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії Ігор Горбаньов; завідувач кафедри теорії та історії держави і права Андрій Бабенко та викладач кафедри кримінального права та кримінології Вікторія Луріс.

Слід зазначити, що Спільна операційна програма «Румунія-Україна 2014-2020» Європейського інструменту сусідства 18 грудня 2017 року оголосила конкурсний відбір:

– проектів типу HARD (з інфраструктурним компонентом на суму щонайменше 1 млн. євро (загальна сума фінансової підтримки за цим конкурсом становить 19 100 000 євро);

– проектів типу SOFT (без інфраструктурного компоненту або з інфраструктурним компонентом на суму менше 1 млн. євро (загальна сума фінансової підтримки за цим конкурсом становить 17 000 000 євро).

Пріоритети Програми:

Пріоритет 1.1 «Інституційна співпраця у галузі освіти шляхом підвищення доступу до освіти та якості освіти».

Пріоритет 1.2 Просування та підтримка у дослідницькій роботі та інноваціях.

Пріоритет 2.1 Збереження та просування культурної та історичної спадщини.

Пріоритет 3.1 Розвиток прикордонної транспортної інфраструктури та інструментів інформаційних та комунікативних технологій.

Пріоритет 4.1 Сприяння розвитку послуг в галузі охорони здоров’я.

Пріоритет 4.2 Підтримка спільної діяльності стосовно захисту від природних та штучних катастроф, а також і спільні дії під час надзвичайних ситуацій.

Пріоритет 4.3 Захист та боротьба з організованою злочинністю та співпраця поліції.

Перейти до вмісту