• Українська
  • English
×

Науково-методичний бінарний семінар

28 травня науково-педагогічний склад кафедри криміналістики та психології факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Одеського державного університету внутрішніх справ взяли участь у одноденному науково-методичному бінарному семінарі, який проходив на базі КП «Одеське обласне бюро судово-медичної експертизи» (м. Одеса, пров. Валіховський, 4).

Спікерами науково-методичного заходу виступили:

photo5368649261497036813– доктор медичних наук, професор Григорій Кривда – першопроходець, який першим в Україні упровадив у практику судової медицини ефективний спосіб ідентифікації біологічних об’єктів експертизи ДНК ПЛР, з метою викриття осіб, що вчинили кримінальні правопорушення, а також встановлення спорідненості (основна наукова праця «Полімерна ланцюгова реакція – аналіз молекулярно-генетичного поліформізм людини в судовій медицині»);

– завідувач Регіональним центром молекулярно-генетичних досліджень, судово-медичний експерт вищої категорії, кандидат медичних наук, доцент Руслан Кривда (основна наукова праця «Ідентифікація особи в судовій медицині на основі ПЛР-аналізу геномної ДНК кісткової тканини»).

У ході одноденного науково-методичного бінарного семінару розглянуто наступні теми:

– «Основні принципи та процедури виявлення, вилучення, пакування, зберігання об’єктів біологічного походження»;

– «Специфіка роботи з мікрооб’єктами»;

– «Інноваційні підходи до виявлення та вилучення слідів біологічного походження на речових доказах»;

– «Геномна експертиза: призначення та специфіка проведення, висновок експерта».

Кафедра криміналістики та психології висловлює слова щирої вдячності керівництву КП «Одеське обласне бюро судово-медичної експертизи» та окремо д.мед.н., професору Григорію Федоровичу Кривді та к.мед.н., доценту Руслану Григоровичу Кривді за цікавий, пізнавальний та докладно викладений змістовний матеріал.

Постійне та системне підвищення кваліфікації для професійного розвитку та забезпечення якості освіти є пріоритетом для кафедри криміналістики та психології Одеського державного університету внутрішніх справ!

Перейти до вмісту