• Українська
  • English
×

Участь представника ОДУВС у Всеукраїнському семінарі «Забезпечення правопорядку на території проведення Операції Об’єднаних Сил»

????????????????????????????????????12 жовтня на базі Маріупольського державного університету завідувач кафедри публічного управління та адміністрування Одеського державного університету внутрішніх справ підполковник поліції Артем Шелехов взяв участь у Всеукраїнському науково-практичному семінарі «Забезпечення правопорядку на території проведення Операції Об’єднаних Сил». Захід був організований з ініціативи керівництва Національної поліції України в рамках Стратегії розвитку Міністерства внутрішніх справ України до 2020 року.

????????????????????????????????????В обговоренні актуальних питань протидії діяльності незаконних збройних формувань та забезпечення прав і свобод громадян, законності й правопорядку у державі в умовах ведення гібридної війни взяли участь представники Нацгваріі, командування ООС, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, наукової спільноти, викладачі й курсанти 11 закладів вищої освіти системи МВС та Міністерства оборони України. Велику практичну значущість захід мав для студентів економіко-правового факультету МДУ.

????????????????????????????????????Семінар відкрив Перший заступник Голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції, член Наглядової ради Маріупольського державного університету генерал поліції другого рангу В’ячеслав Аброськін.

“Унікальність тематики науково-практичного семінару не викликає жодних сумнівів. Незважаючи на те, що Україна вже кілька років перебуває під впливом російської агресії, ще не було проведено жодного масштабного наукового заходу, присвяченого висвітленню особливостей виконання працівниками правоохоронних органів покладених на них обов’язків під час проведення антитерористичної операції й Операції Об’єднаних сил. Думаю, ця зустріч буде цікава нам, поліцейським, а також прикордонникам, Національній гвардії, військовослужбовцям, курсантам”, – висловився В’ячеслав Аброськін.

????????????????????????????????????Важливість заходу підкреслив і голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць:

“Дуже приємно, що зараз до обговорення цього питання долучається молодь і науковці. На теперішній час ми впевнені в тому, що зможемо забезпечити правопорядок, ми його забезпечуємо, і ми зможемо його втримати за допомогою вас, за допомогою наших майбутніх поліцейських, за допомогою Служби безпеки України, Збройних сил України. Єдине, що потрібно – виробити чітку стратегію, і саме для цього ми тут зібралися”.

????????????????????????????????????Також до присутніх звернулися начальник ГУНП в Донецькій області генерал поліції третього рангу Микола Семенишин, т. в. о. начальника Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях Олександр Карпенко,  прокурор Донецької області Євген Бондаренко, т. в. о. начальника Центру воєнно-стратегічних досліджень Анатолій Павліковський.

Численних гостей університету тепло привітав ректор МДУ, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов. Він виступив із доповіддю, в якій окреслив основні напрями та результати співпраці МДУ з Головним управлінням Національної поліції в Донецькій області.

????????????????????????????????????Ректор зауважив, що інноваційна модель співробітництва між університетом і ГУНП в Донецькій області передбачає освітню, наукову, практичну, культурно-просвітницьку та гуманітарну складові. Викладачі університету регулярно проводять лекції з української мови, історії та культури, майстер-класи з англійської мови, психологічні тренінги для співробітників поліції. У свою чергу, керівництво і співробітники поліції Донеччини регулярно зустрічаються зі студентами та викладачами МДУ, розповідають про специфіку діяльності й соціальні проекти Нацполіції, проводять профорієнтаційну роботу.

????????????????????????????????????“Ще одним прикладом успішної співпраці Обласного управління поліції з університетами міста є Турнір з міні-футболу і волейболу на Кубок Миру, приурочений до Дня Збройних сил України, і професійно-творчий конкурс «Феєрія краси», який проводився напередодні 8 Березня.

????????????????????????????????????Проте головним практичним результатом співпраці університету й Головного управління Національної поліції в Донецькій області є зміцнення довіри до нової поліції. А довіра до правоохоронних органів є важливим елементом системи забезпечення правопорядку в громадянському суспільстві й запорукою успішного розвитку України як демократичної, правової, європейської держави”,– додав Костянтин Балабанов.

Доповіді учасників були опубліковані в збірнику матеріалів, виданому до початку семінару.

Відзначивши вагомий внесок генерала поліції другого рангу В’ячеслава Аброськіна у розвиток МДУ і патріотичне виховання молоді, Костянтин Балабанов вручив йому медаль «За заслуги». В’ячеслав Васильович став першим українцем, який отримав цю найвишу університетську нагороду: до цього моменту медаль вручалася лише закордонним партнерам університету.

(За матеріалами МДУ)

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Перейти до вмісту