• Українська
  • English
×

Участь представника ОДУВС у міжнародному семінарі

273bd989da1445a0883aЗавідувач кафедри адміністративної діяльності ОВС та економічної безпеки Одеського державного університету внутрішніх справ Артем Шелехов взяв участь у міжнародному міжвідомчому семінарі «Актуальні питання боротьби з кіберзлочинністю на сучасному етапі», який відбувся 20 квітня 2017 року на базі Київського науково-дослідного інституту судових експертиз та проводився спільно з Організацією з безпеки і співробітництва в Європі (OSCE) та Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні (EUAM).

f1f11bd3534c937cce4aДо участі у заході були запрошені провідні фахівці вищих навчальних закладів МВС України, Національної поліції України, Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро України, науково-дослідних інститутів судової експертизи Міністерства юстиції України.

Програмою семінару було передбачено огляд сучасного стану кіберзлочинності, зокрема, ситуації в Україні, актуальні проблеми та методи їх вирішення, аналіз шкідливого програмного забезпечення тощо.

Серед доповідачів виступали представники Європолу з презентацією можливостей організації та представленням ресурсів кіберлабораторії, представники ОБСЄ з презентацією щодо підтримки кіберполіції України, а також представник ФБР при Посольстві США в Україні.

7a7f3b64dcОсновну увагу доповідачі семінару звернули на транснаціональність кіберзлочинності. Кіберзлочинність у так званому «віртуальному просторі» викликає низку негативних наслідків та загострює ситуацію із захистом інформації, яка міститься у базах даних комп’ютерів і комп’ютерних систем. Проблема стає дедалі важливішою і привертає увагу все більшої кількості криміналістів провідних країн світу з часу широкого впровадження комп’ютерної техніки.

У підсумку організатори семінару висловили вдячність учасникам за роботу та побажали результативного використання отриманих знань в практичному полі діяльності.

Перейти до вмісту