• Українська
  • English
×

УЧАСТЬ КУРСАНТІВ ХЕРСОНСЬКОГО ФАКУЛЬТЕТУ В СПОРТИВНО-МАСОВИХ ЗАХОДАХ ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ СТУДЕНТСЬКОГО СПОРТУ

20 вересня курсанти Херсонського факультету брали участь в обласному спортивно-масовому заході, який у цей день одночасно проводився у всіх регіонах України, − флешмоб з нагоди Міжнародного дня студентського спорту.

Флешмоб (з англ. flash mob − «блискавична юрба»: flash − блискавиця, спалах, mob − скорочене й усічене з лат. mobilis vulgus − рухливий натовп, юрба) − це несподівана поява групи людей у заздалегідь запланованому місці з метою виконання певних дій.

Організаторами заходу виступив Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, а в регіоні − його Херсонське обласне відділення.

Метою цієї акції є націлення юнаків та дівчат на досягнення вищих спортивних результатів, а також формування здорового способу життя широкого загалу студентської молоді, залучення курсантів та студентів до регулярних занять фізичною культурою і спортом, популяризація фізичного виховання серед молодого покоління України.

02-img-10377ac28c47e7f9706b314942649e7d-vУчасниками спортивного свята, крім студентів і курсантів, були викладачі та керівники ЗВО області, відомі громадські діячі, народні депутати України, депутати районних, обласних і міських Рад та інші бажаючі.

За активної підтримки керівництва Херсонського факультету для участі в масовому заході від нашого навчального закладу було забезпечено присутність 18 курсантів, а загалом у цьому масовому заході брали участь біля півтори сотні студентів та курсантів усіх закладів вищої освіти − університетів, академії, інститутів, технікумів (коледжів), вищих професійних училищ обласного центру.

Місце проведення флешмобу − комплексний спортивний майданчик Херсонського політехнічного коледжу. Після урочистого відкриття свята та реєстрації спортсменів відбулися безпосередньо й самі змагання. Варто нагадати, що підтягування проводиться на перекладині (брусі) діаметром 2-3 см. Спортсмен хватом зверху (долонями вперед) береться за перекладину на ширині плечей, руки прямі. За командою «Вправу починай!», згинаючи руки, він підтягується до такого положення, коли його підборіддя знаходиться над перекладиною. Потім повністю випрямляє руки, опускаючись у положення вису. Вправа повторюється стільки разів, скільки в спортсмена вистачить сил.

Масове виконання вправи в межах цього заходу проводилося без урахування часу й на отримання максимальної кількості разів за сумою всіх учасників кожної окремої команди. Після завершення змагань проводилось нагородження заохочувальними призами найстаршого та наймолодшого учасників акції, здійснювалось фотографування колективів фізичної культури на згадку та надавались інтерв’ю засобам масової інформації.

Херсонський факультет ОДУВС за участь у Всеукраїнському флешмобі до Міжнародного дня студентського спорту відзначений дипломом.

Але головне, що винесли для себе всі учасники загальнодержавної акції − це необхідність з самого дитинства та юності дбайливо ставитися до власного здоров’я, усвідомити можливості об’єднання зусиль людей та демонстрація їх колективного бажання у справі вирішення існуючих у країні проблем охорони здоров’я, розвитку спорту вищих досягнень. За великим рахунком такі спортивно-масові заходи привертають увагу суспільства до вирішення існуючих проблем молоді, стверджують загальнолюдські ідеали: міцне здоров’я має стати найвищою цінністю для кожного молодого громадянина України і, в першу чергу, для поліцейського.

 

Тарас Вайда, Херсонський факультет

Перейти до вмісту