• Українська
  • English
×

Участь керівництва університету у покладанні квітів з нагоди 100-річчя бою під Крутами

img_9898img_991529 січня 2018 року з нагоди відзначення 100-річчя подвигу Героїв Крут ректор Одеського державного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук генерал поліції третього рангу Іван Катеринчук взяв участь в урочистій церемонії покладання квітів до меморіальної дошки на домі № 52 по вул. Пастера борцям за незалежну Україну Івану та Юрію Липі.

Участь у церемонії також взяли керівництво міста та області, представники духівництва та громадськості. Під час заходу присутні вшанували пам’ять студентів, загиблих в бою під Крутами.

img_9927img_9929Нагадаємо, 100 років тому, 29-го січня, поблизу залізничної станції Крути, що на Чернігівщині, відбувся бій між УНР та червоною гвардією. Кількасот студентів та кадетів виступили тоді проти декількох тисяч більшовиків. У бою під Крутами оборонці української державності призупинили наступ противника і здійснили організований відступ, руйнуючи за собою колії і мости.

Це сторіччя подвигу сьогодні нам вказує на те, що тоді під Крутами декілька десятків юних, але нескорених захисників Батьківщини, змогли зупинити чотиритисячну армію. Ці юнаки мали сильний дух, вірили в свою ідею, вірили в Україну.

В українську історію ця битва увійшла як символ патріотизму і жертовності в боротьбі за свободу та незалежність України.

 img_9922img_9920img_9895

Перейти до вмісту