• Українська
  • English
×

У пошуках ефективних методів дистанційного навчання

Вимоги сьогодення потребують постійного віднаходження нових форм та методів навчання. Карантинні заходи не є перешкодою для продовження навчання курсантів та студентів Одеського державного університету внутрішніх справ у дистанційному режимі.

Є досить багато інтернет-ресурсів, платформ, програм, які дозволяють створювати матеріали для групового он-лайн навчання, але для активної молоді не менш важливим залишається хоча і віртуальне, але живе спілкування.

«Для майбутніх юристів вміння критично мислити, логічно викладати свою думку, комунікуювати є важливими навичками, які ми повинні розвивати і в умовах дистанційного навчання. Тому спільно з курсантами було проведено експериментальне семінарське заняття з кримінального процесу за темою «Підготовче провадження», в якому використовувалася платформа дистанційного навчання, поєднана зі спілкуванням у чаті месенджеру Телеграм, де ми обмінювалися смс та голосовими повідомленнями», – зазначає завідувач кафедри кримінального процесу кандидат юридичних наук Ганна Тетерятник.

Під час заняття переглядалися відеоматеріали, завантажені на платформу дистанційного навчання, які необхідно було проаналізувати та висловити свою юридичну позицію. Курсанти влаштували справжню смс-дискусію, а наприкінці заняття висловили свої позитивні враження від такої форми дистанційного навчання та запропонували і в подальшому проводити семінарські заняття у такому форматі.

«Я вважаю, що викладачі повинні знаходити нові ефективні форми викладання, які будуть цікаві сучасним курсантам, студентам, дозволять перебувати з ними «на одній хвилі» і тим самим забезпечать їх зацікавленість у дисциплінах, які вивчаються», – додала Ганна Тетерятник.

8ce5921d-b7d9-472b-95e7-6a468dd98697597cb425-cac7-496a-a7fe-73342d03fcfc055117b0-3a75-498f-bdec-955d6a2f9281

Перейти до вмісту