• Українська
  • English
×

У Херсонському факультеті відпрацьовували взаємодію служб екстреного реагування в умовах проведення рятувальної операції

96В ході проведення господарчих робіт на четвертому поверсі адміністративно-навчального корпусу Херсонського факультету стався вибух газового балону, що призвело до руйнування частини приміщень, постраждало більше десятка людей, в результаті вибуху зайнялася пожежа. За такою легендою проводилися загальнооб’єктові навчання “Взаємодія служб екстреного реагування в умовах проведення рятувальної операції при надзвичайній ситуації з великою кількістю постраждалих”, в яких, крім позаштатної команди по ліквідації наслідків пожежі та стихійного лиха Херсонського факультету, взяли участь загін швидкого реагування “Влад” Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, КЗ “Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” та представники ДСНС.

Здобувачі освіти Херсонського факультету – майбутні правоохоронці, які у числі перших будуть виїжджати на місце події, а тому повинні знати, як необхідно діяти в екстремальних ситуаціях, вміти надавати допомогу та взаємодіяти з іншими службами порятунку. Головна мета таких навчань – практичне відпрацювання взаємодії екстрених служб та отримання навичок надання першої медичної допомоги.

152Треба відверто сказати, що навчання були максимально наближені до реальних: димова завіса, крики про допомогу, “поранені” з травмами різної тяжкості – все було як на справжній пожежі. Вжитися у роль постраждалих після вибуху курсантам допомогли фахівці загону швидкого реагування «Влад», які майстерно наклали грим умовно постраждалим. Видовище не для слабкодухих: серед глядачів навіть втрачали свідомість!

У ході навчань після евакуації персоналу та здобувачів освіти з будівлі, де сталося загоряння, усіх постраждалих вивели/винесли у безпечне місце та провели первинне сортування. Відповідно до ступеню тяжкості отриманих поранень постраждалих розподілили по зонах: на зелену зону – легко постраждалі, жовту – постраждалі середньої тяжкості, червону – тяжко постраждалі, на фіолетову – мертві або безнадійні. Фахівці медики декількома бригадами надавали кваліфіковану медичну допомогу та транспортували потерпілих до лікувальних закладів. Усі маніпуляції супроводжувалися коментарями фахівців з докладними роз’ясненнями щодо дій у кожній конкретній ситуації.

У ході навчань ніхто не постраждав, крім манекена Васі – його оживити не вдалося.

31 39 42 44  49  53_n-k-l-k 564650

Перейти до вмісту