• Українська
  • English
×

Центр спеціальної підготовки SAR презентував університету навчальне обладнання для відпрацювання навичок серцево-легеневої реанімації

Сьогодні, 26 листопада, за ініціативи керівництва Одеського державного університету внутрішніх справ, а також кафедри тактико-спеціальної, вогневої та фізичної підготовки до вишу завітали представники провідного Центру спеціальної підготовки SAR, які подарували курсантам та студентам закладу вищої освіти навчальне обладнання для відпрацювання навичок серцево-легеневої реанімації.

????????????????????????????????????Директор Центру спеціальної підготовки SAR Микита Карпенко особисто презентував профільне обладнання вихованцям університету, зазначивши, що саме це обладнання допоможе їм навчитися відпрацьовувати ті дії, які необхідно здійснити до прибуття бригади швидкої допомоги. «Навички по наданню першої медичної допомоги – це навички ціною в життя», – додав керівник Центру.

До складу навчального обладнання увійшли манекен та клапани маски – засоби індивідуального захисту для проведення рятувальних вдихів при серцево-легеневій реанімації.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????Інструктор спеціального Центру SAR лікар анастезіолог-реаніматолог Юрій Потапчук продемонстрував курсантам та студентам університету алгоритм надання допомоги людині, яка знаходиться у критичному стані (зупинка серця) та практичне відпрацювання навичок серцево-легеневої реанімації.

Досвідчений інструктор детально зупинився на кожному етапі СЛР, зокрема звернув увагу на правильний підхід до потерпілого з метою оцінки свідомості та наявності дихання, тобто чи жива людина, чи перебуває у стані клінічної смерті. Далі Юрій Потапчук показав майбутнім правоохоронцям майстер-клас з відпрацювання техніки серцево-легеневої реанімації з використанням засобів індивідуального захисту на манекені до прибуття бригади швидкої допомоги чи служби порятунку.????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Перейти до вмісту