• Українська
  • English
×

Лекція з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

25 жовтня серед представників науково-педагогічного складу Одеського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» Одеського державного університету внутрішніх справ проведено освітню лекцію.

Так, заступником директора центру підполковником поліції Євгеном Костенком ознайомлено особовий склад з перспективами розвитку європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Інтеграція до європейських і євроатлантичних структур є стратегічним курсом зовнішньої та внутрішньої політики сучасної України. Насамперед ідеться про її повноцінне входження до західної цивілізації шляхом вступу у взаємопов’язані міжурядові та наднаціональні об’єднання ― Організацію Північноатлантичного договору і Європейський Союз, які перебувають на вістрі світового прогресу з усіх точок зору.

img_2214НАТО здійснює програми міжнародних обмінів, пов’язані з важливими для Альянсу та його партнерів науковими та екологічними проблемами. Згадані програми забезпечують підтримку наукових досліджень високого рівня, сприяють розвиткові національних науково-технічних ресурсів та багато іншого.

Слід зазначити, що європейська інтеграція України відповідає інтересам українського народу, оскільки зміцнює безпеку держави та позитивно впливає на відносини України з іншими державами, підвищує рівень гарантій політичної незалежності України, сприяє зміцненню міжнародного авторитету України, створює передумови для повноцінної участі України в міжнародному розподілі праці та доступу до зовнішніх ринків, сприяє забезпеченню гарантій верховенства права, дотриманню прав людини, розвитку громадянського суспільства й демократії, побудові соціально орієнтованої ринкової економіки.

Отже, подальші інтеграційні перспективи України, її майбутнє як суверенної держави найбільше залежать від самого українського суспільства та його спроможності забезпечувати ефективну реалізацію національних інтересів у контексті об’єктивних процесів розвитку.

Перейти до вмісту