• Українська
  • English
×

Тематичні години до Міжнародного дня англійської мови

23 квітня в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулись тематичні години серед курсантів та студентів вишу, присвячені Міжнародному дню англійської мови.

Сьогодні світ відзначає Міжнародний день англійської мови. Ця іноземна мова — одна з офіційних мов таких міжнародних організацій, як ООН, НАТО, ЮНЕСКО. Англійською розмовляють наука, бізнес, технології, освіта, торгівля, політика, економіка та релігія.

Вперше День англійської мови, як і дні інших офіційних мов ООН, відзначили в 2010 році. Встановлення події стало ініціативою Департаменту зі зв’язків з громадськістю Організації Об’єднаних Націй, який вказав на необхідність розробити програми заходів для зміцнення традиції багатомовності.

Датою святкування став день народження Вільяма Шекспіра – великого англійського поета, письменника, найзнаменитішого драматурга світу, твори якого входять у число найбільш цінних зразків літературної спадщини світу. Також Шекспір вважається одним із засновників літературної англійської мови, яка зараз є «світовою».

За статистикою, англійською розмовляють близько мільярда жителів нашої планети. У багатьох країнах англійська є державною мовою. День англійської мови зазвичай відзначається не тільки в тих державах, де вона є мовою побутового спілкування, але і в інших країнах, які визнають її значущість на міжнародному рівні.

З приводу відзначення цього дня, викладачі кафедри іноземних мов університету організували освітньо-виховні заходи. Так, курсантам 303 взводу факультету № 3 про «Життя та творче надбання Шекспіра» розповіла викладач кафедри Вікторія Антуф`єва. Цікаву лекцію «Чому ми вивчаємо англійську?» студентам 1 курсу правоохоронної діяльності факультету № 4 провели викладачі Вікторія Бєлоусова та Наталія Бааджи. Студенти 2 курсу 4 групи правоохоронної діяльності факультету № 4 дізнались від викладача кафедри Тетяни Шульгіної про «The Role of the English Language in the World» («Роль англійської мови в світі»).

Разом з цим, викладачем кафедри кандидатом педагогічних наук Аллою Бочевар проведено Брейн-сторм на тему «Криміналістичні таємниці» з курсантами 303 взводу факультету № 3.

Тож, проведені заході відбулись за активної участі вихованців вишу, які проявили неабияку зацікавленість у розвитку своїх мовних здібностей та розширенні кругозору.

Перейти до вмісту