• Українська
  • English
×

ТЕМА ОБГОВОРЕННЯ – БОРОТЬБА З НАРКОЗЛОЧИННІСТЮ

Згідно Концепції розвитку закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання МВС України, за Одеським державним університетом внутрішніх справ закріплено напрямок поглибленого вивчення проблематики боротьби з наркозлочинністю, яка постійно трансформується, змінює форми та методи, активно використовує інтернет-технології тощо.

З метою ефективного поєднання теоретичної підготовки та практичного досвіду 25 квітня 2018 року для курсантів та студентів Херсонського факультету ОДУВС було організовано робочу зустріч з представниками правоохоронних органів. Темою обговорення під час практичного семінару було обрано “Особливості розслідування злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів”.

img_5005Ініціатор та організатор семінару доцент кафедри загальноправових та соціально-гуманітарних дисциплін кандидат юридичних наук В.В. Бондар запросила до обговорення проблемних питань діючих фахівців, які забезпечують боротьбу з наркозлочинами, на всіх етапах: виявлення, документування, розслідування, оголошення про підозру тощо.

Роботу семінару розпочав заступник декана Херсонського факультету ОДУВС Соловей О.М. Він як колишній практичний працівник, який пройшов шлях від оперативника карного розшуку до заступника начальника обласного управління, наголосив на актуальності обговорюваного питання. Також звернув увагу на те, що керівництвом закладу вживаються заходи для забезпечення ефективного навчання курсантів та студентів. І практика подібних семінарів – це одна з найбільш ефективних її форм.

img_5007Представники ГУНП в Херсонській області начальник відділення Управління протидії наркозлочинності підполковник поліції Сімонов А.І. та старший слідчий в ОВС відділу розслідування особливо важливих справ підполковник поліції Лукашевич В.В. зупинилися на найбільш проблемних питаннях документування наркозлочинів та збору доказової бази для розслідування кримінальних правопорушень. Завідувач відділу дослідження матеріалів, речовин та виробів Херсонського НДЕКЦ МВС України Подшивалова Т.М. розповіла про тонкощі проведення експертних досліджень вилучених речовин. Член Ради адвокатів Херсонської області Пацалова Т.В. під час свого виступу акцентувала увагу майбутніх правоохоронців на проблемних питаннях застосування діючого законодавства в ході документування злочинів зазначеної категорії.

Спілкування між учасниками зустрічі проходило у формі активного діалогу. Курсанти та студенти ставили запитання практикам та отримували вичерпну й достовірну інформацію.

Поєднання теорії та практики – це запорука якісної професійної підготовки працівників правоохоронних органів. Обмін досвідом з молодими фахівцями, які через невеликий проміжок часу прийдуть на службу до лав Національної поліції України, МВС, прокуратури, суду, адвокатури, дозволить у майбутньому забезпечувати ефективну боротьбу з таким негативним явищем як наркозлочинність.

Перейти до вмісту