• Українська
  • English
×

Святковий флешмоб до Дня Святого Валентина

Курсанти Одеського державного університету внутрішніх справ підготували святковий флешмоб «Серце ОДУВС» до Дня Святого Валентина.

Об’єднавшись у серце, наші вихованці нагадали, що це свято не тільки квітів, листівок і подарунків. Це символічний день для прояву трохи більшої уваги і любові тим людям, які знаходяться поруч з вами.

День Святого Валентина відзначається з ХIII століття в Західній Європі, з 1777 року – у США. В Україні це свято масово і відкрито стали відзначати з початку 1990-х років.

Одна з легенд про свято розповідає, що нинішній святий Валентин, будучи єпископом Терні, особливо ставився до юних закоханих, допомагав писати листи з освіченням у коханні, мирив тих, хто посварився, тощо.

Його заарештували через те, що римський імператор Юлій Клавдій II не дозволяв солдатам імперських легіонів закохуватися і одружуватися, а Валентин таємно вінчав легіонерів.

Коли Валентин сидів у в’язниці, він, як свідчить легенда, закохався у сліпу дочку свого ката і зцілив її. Перед стратою він залишив їй прощальну записку з підписом “Твій Валентин”. (До речі, інша версія розповідає, що це дівчина закохалася, а Валентин написав їй листа-відмову).

Валентин був страчений 14 лютого, і з тих пір він вважається покровителем закоханих, які дарують своїм “половинкам” “валентинки”.

Перейти до вмісту