• Українська
  • English
×

СТВОРЕННЯ КАФЕДРИ НА ГРОМАДСЬКИХ ЗАСАДАХ

????????????????????????????????????????????????????????????????????????Незаконний обіг наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів завдає значної шкоди не тільки здоров’ю населення та генофонду нації, але є також реальною та серйозною загрозою національній безпеці будь-якої держави. Відповідно до ст. 7 Закону України «Про основи національної безпеки України», на сучасному етапі основними реальними та потенційними загрозами національній безпеці України, стабільності в суспільстві є: у сфері державної безпеки – можливість незаконного ввезення в країну наркотичних засобів; у соціальній та гуманітарній сферах – поширення наркоманії. ????????????????????????????????????5Отже, основними напрямами державної політики з питань національної безпеки України є зосередження ресурсів і посилення координації діяльності правоохоронних органів України для боротьби з наркозлочинністю.

Слід зазначити, що протидія незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів вважається одним із пріоритетних напрямів діяльності правоохоронних органів, 6адже відомо, що безупинно зростаючі темпи поширення наркозалежності, формування спеціалізованих організованих злочинних угруповань, які займаються наркобізнесом, 7значне збільшення кількості злочинних діянь, учинених під впливом наркотичного сп’яніння чи у сфері обігу наркотичних речовин, становлять загрозу для безпеки та здоров’я всього суспільства. У зв’язку з цим, підготовка працівників підрозділів з протидії наркозлочинності Національної поліції є одним з головних завдань закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання МВС України.

Саме з метою поєднання теорії з практикою, наукового опрацювання проблемних аспектів практичної діяльності Національної поліції України, кафедрою оперативно-розшукової діяльності факультету № 1 Одеського державного університету внутрішніх справ на базі відділу протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в Одеській області створено кафедру на громадських засадах.

8Метою створення кафедри на громадських засадах є зміцнення зв’язку навчання майбутніх поліцейських з практичною діяльністю підрозділів протидії наркозлочинності; використання наукового потенціалу кафедри у вирішенні практичних завдань протидії наркозлочинності. Діяльність кафедри на громадських засадах спрямована на організацію дієвої взаємодії між кафедрою оперативно-розшукової діяльності та відділом протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в Одеській області, забезпечення якісного практичного навчання курсантів ОДУВС, післядипломної освіти працівників підрозділів протидії наркозлочинності, а також наукове забезпечення пріоритетних напрямів діяльності Національної поліції України.

Перейти до вмісту