• Українська
  • English
×

СТУДЕНТСЬКЕ САМОВРЯДУВАННЯ ОДУВС СТАЛО КОЛЕКТИВНИМ ЧЛЕНОМ ГО «УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ СТУДЕНТІВ»

Представники студентського самоврядування ОДУВС взяли участь у «Національному студентському форумі», який був приурочений до 25-річчя органів студентського самоврядування та ХІІ Генеральної Асамблеї Української асоціації студентів.

Відкрили форум Директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров та Президент Української асоціації студентів Лідія Фесенко.

Під час форуму відбулася жвава дискусія на тему «25 років органів студентського самоврядування України», у якій взяли участь перші члени студентської ради, яка була заснована в 1992 році, експерт Міжнародного інституту демократії Євген Дикий, голова Всеукраїнських незалежних профспілок «Захист праці» Олег Верник, керівник Українського центру суспільних даних Сергій Васильченко. Форум відвідали Віце-прем’єр міністр України В’ячеслав Кириленко та Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. Студенти мали можливість задати питання та з’ясувати проблемні аспекти у діяльності органів студентського самоврядування.

Під час форуму студентське самоврядування ОДУВС стало колективним членом ГО «Українська асоціація студентів».

Українська асоціація студентівце незалежний національний студентський союз України, що на добровільних засадах об’єднує осіб, які навчаються у закладах вищої освіти, а також органи студентського самоврядування, інші самоврядні студентські організації для здійснення та захисту їх прав, свобод та законних інтересів. УАС співпрацює з Європейським студентським союзом.

У свою чергу, Європейський студентський союз (European Students’ Union) є організацією, що об’єднує національні союзи студентів з багатьох країн. Національні союзи студентів відкриті для всіх студентів в їх країнах, незалежно від політичних переконань, релігії, етнічної чи культурної приналежності чи соціального становища. Члени ESU також керовані студентами, автономні, репрезентативні і діють відповідно до демократичних принципів. Мета ESU представляти і просувати освітні, соціальні, економічні та культурні інтереси студентів на європейському рівні по відношенню до всіх відповідних органів і зокрема Європейського Союзу, Групи супроводу Болонського процесу, Ради Європи та ЮНЕСКО. Через своїх членів, ESU представляє інтереси мільйонів студентів в Європі. ESU працює для консолідації зусиль та ресурсів, підготовки та інформування представників національних об’єднань щодо політики в галузі вищої освіти на європейському рівні.

Перейти до вмісту