• Українська
  • English
×

Студенти Херсонського факультету ОДУВС відвідали Херсонський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України

2413 листопада кафедрою професійних та спеціальних дисциплін Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ було організовано для студентів 3-го курсу відвідування Херсонського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Працівники Херсонського НДЕКЦ МВС України провели ознайомчу лекцію, на якій було розказано про судові експертизи, технічні дослідження, а також особливості професії судового експерта. 35Продовження екскурсії відбувалося в лабораторіях НДЕКЦ, де студенти поспілкувались з експертами різних спеціальностей. Досить цікавим виявилося відвідування сектору дактилоскопічних видів досліджень та обліків. Майбутнім юристам роз’яснили завдання, які вирішує судова дактилоскопічна експертиза, та показали можливості сучасної криміналістичної техніки.

67Продовження екскурсії відбувалося в секторі дослідження зброї, де студенти були ознайомлені з класифікацією вогнепальної зброї. Було продемонстровано зразки зброї з колекції.

Завершувалась ознайомча екскурсія в лабораторії відділу дослідження матеріалів, речовин та виробів,  де представникам Херсонського факультету ОДУВС розповіли про шкідливий вплив наркотичних засобів та алкоголю на здоров’я людей. А на прикладі газового хроматографа було наочно продемонстровано роботу сучасної техніки, що використовується при проведенні судових експертиз.

Захід справив позитивне враження на студентів факультету. Кожен з них мав змогу поспілкуватись зі спеціалістами – експертами та отримати відповіді.

Перейти до вмісту