• Українська
  • English
×

Студентам університету розповіли про необхідність вакцинації від COVID-19

img_9323img_930509 вересня в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулась зустріч студентів 2-го, 3-го та 4-го курсів навчально-наукового інституту права та кібербезпеки із лікарем-інфекціоністом Державної установи “Територіальне медичне об’єднання МВС України по Одеській області” Оленою Шепель. Шляхи та методи захисту від коронавірусної інфекції COVID-19 стали ключовою темою цієї зустрічі.

Так, Олена Борисівна зазначила, що статистика розповсюдження коронавірусної інфекції в Україні погіршується кожного дня.

img_9353img_9345“На сьогоднішній день переважає не штам “Альфа”, а штам “Дельта”, який передається швидше, інкубаційний період в нього коротший, а симптоми є нетиповими”, – зазначила пані Олена.

Окремо лікар-інфекціоніст зупинилась на досвіді міських лікарень під час останнього спалаху захворюваності: “Насправді було жахливо, адже неможливо було знайти місце для чергового хворого на коронавірусну інфекцію. Автомобілі швидкої допомоги постійно їздили від однієї лікарні до іншої в пошуках вільних місць”.

img_9340img_9339“В поліклініці МВС в терапевтичному відділі постійно працює 32 апарати штучної вентиляції легень і це страшно, адже не кожен хворий зможе одужати”, – наголосила Олена Борисівна.

За порадами лікаря від коронавірусної хвороби здатне захистити жорстке дотримання санітарно-протиепідемічного режиму, а саме: правильне носіння захисних масок в громадських місцях та постійне миття рук, але самим надійним методом захисту, за словами лікаря, залишається лише щеплення.

img_9302img_9343Олена Шепель детально розповіла про різновиди вакцин, що зареєстровані в Україні, принципи їх роботи, описала механізм дії в боротьбі з коронавірусною хворобою, а також спростувала найбільш поширені міфи про вакцинацію.

Під кінець зустрічі Олена Шепель звернула увагу, що вакцинація – це спосіб захистити не тільки себе, а й здоров’я рідних та близьких, серед яких можуть бути і люди з групи ризику, діти та літні люди.

img_9356    img_9342   img_9338  img_9318 img_9317  img_9303  img_9301 img_9300 img_9294

Перейти до вмісту