• Українська
  • English
×

Структуроване процесуальне інтерв’ю з дітьми-потерпілими та свідками

6hvfhwv24-26 вересня було проведено тренінг для професіоналів «Структуроване процесуальне інтерв’ю з дітьми-потерпілими та свідками», в якому взяли участь представники Одеського державного університету внутрішніх справ.

rc6sam4Серед учасників були:

Крижановська Олена – майор поліції, кандидат юридичних наук, викладач кафедри адміністративної діяльності;

Проценко Олена – майор поліції, доцент кафедри криміналістики та психології;

Волошанівська  Тетяна – кандидат юридичних наук, викладач кафедри кримінального процесу.

dudljarПід час заходу тренер Ніно Дарсадзе та тренер Давід Хучуа звернули увагу на Протокол Національного інституту здоров’я дитини та розвитку людини, в якому надавались рекомендації для проведення допиту дитини, яка зазнала насильства або стала свідком насильства в кримінальному провадженні.

w5zftltУ першій частині тренінгу увага учасників була зосереджена на нормативно-правовій базі, особливостях розвитку дитини (особистісні характеристики, розвиток комунікативних навичок, розповіді у ранньому дитинстві), сугестивності, уяві, фантазії, розвитку пам’яті в дитинстві (час і зміни в пам’яті, реконструктивна природа пам’яті та сугестивність, довільні спогади).

b8e5f574-6757-4fba-877d-8206bcfeec7aДруга частина заходу була присвячена наступним питанням: травма і стрес, чинники стресу та процент інтерв’ю, довільні спогади і переказ, типи питань (відкриті, закриті, директивні та сфокусовані, сугестивні).

У заключній частині учасники виконували практичне завдання, пов’язане з допитом дитини, яка зазнала насильства або стала свідком насильства, використовуючи рекомендації з Протоколу.

Перейти до вмісту