• Українська
  • English
×

SOFT SKILLS: ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТОК У МАЙБУТНІХ ПРАЦІВНИКІВ ОПЕРАТИВНИХ ПІДРОЗДІЛІВ НАЦПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ

Що значить бути професіоналом, і які навички необхідні професіоналам? Професіонал – це людина, яка володіє спеціальними знаннями і часто певною академічною підготовкою. Однак, крім здібностей і знань, необхідних для конкретної професії, професіонали практично в будь-якій сфері потребують і певний універсальний набір рис та вмінь. Зараз майже ніхто не працює поодинці. Кожен працівник спілкується з колегами, з іншими людьми. Він повинен вміти аргументувати свою позицію і доносити її до інших людей, переконувати, домовлятися, працювати в команді тощо.

Як стверджують фахівці: тенденції на ринку праці вже сьогодні орієнтуються на виклики майбутнього щодо набуття здобувачами вищої освіти навичок критичного мислення та розвиток Soft Skills. У моделі професійних компетенцій навички поділяють на Soft Skills (гнучкі) та Hard Skills (жорсткі). І, якщо Hard Skills – це вузькі професійні навички, які потрібні для вирішення конкретних завдань в повсякденній роботі, то Soft Skills – навички надпрофесійні, які допомагають вирішувати життєві завдання і працювати з іншими людьми. Вони не пов’язані з конкретною професією, але допомагають добре виконувати свою роботу і важливі для кар’єри.

Для працівників правоохоронних органів, зокрема Національної поліції України та її оперативних підрозділів, ці навички є такими, що багато в чому обумовлюють результативність та якість виконання функціональних обов’язків. Безсумнівно, значну роль у формуванні та розвитку зазначених навичок у майбутніх правоохоронців відіграють заклади вищої освіти із специфічними умовами навчання МВС України.

Профілюючою навчальною дисципліною для майбутніх працівників оперативних підрозділів Національної поліції України, яка викладається у закладах вищої освіти із специфічними умовами навчання МВС України, є «Оперативно-розшукова діяльність». За нашим переконанням, під час опанування здобувачами вищої освіти вказаною навчальною дисципліною, формування та розвиток Soft Skills здійснюються у повній мірі. Розглянемо більш докладно.

Комунікативні навички. На семінарських та практичних заняттях, під час поліцейських та історико-літературних квестів з оперативно-розшукової діяльності здобувачі вищої освіти отримують вміння спілкування в конфліктних ситуаціях, встановлювати контакти з різними категоріями громадян, вести суперечку, аргументувати, переконувати та відстоювати свою позицію, слухати і вести бесіду, виступати публічно тощо.

Навички самоорганізації. Для працівників оперативних підрозділів Національної поліції вміння ефективно організувати свою роботу і розпоряджатися часом є дійсно важливою компонентою, адже доволі часто їм доводиться працювати у режимі обмеженого часу.

Креативні навички. Професія працівника оперативного підрозділу пов’язана з виконанням завдань у надзвичайно мінливих умовах. Іноді нестандартні завдання вимагають нешаблонного підходу. Останнім часом у методиці викладання профільних навчальних дисциплін поряд із традиційними методиками виникає зацікавлення новими освітніми моделями, технологіями та методами, які передбачають перехід від механічного нагромадження знань до більш прагматичного підходу відносно реальної діяльності фахівця певної сфери. Одним із методів викладання, який сприяє розвитку і засвоєнню вмінь і практичних навичок є метод «мозкового штурму» (Brainstorming). Це оперативний метод розв’язання проблеми на основі стимулювання творчої активності, при якому учасникам обговорення запропоновано виказати якомога більшу кількість варіантів розв’язання конкретної проблеми, не уникаючи навіть найфантастичніших рішень. Головними аспектами є максимальна кількість ідей та повна заборона на критику на початкових етапах. Саме під час занять з оперативно-розшукової діяльності із застосуванням «Методу мозкового штурму» (Brainstorming) формуються та закріплюються навички нестандартного мислення у майбутніх працівників оперативних підрозділів.

Уміння працювати з інформацією. Для оперативно-розшукової діяльності «інформація» є однією з базових категорій. Її пошук і фіксація складають завдання оперативно-розшукової діяльності. Саме тому, навички здобуття, аналізу, опрацювання та використання інформації є однією з основних компетентностей майбутніх працівників оперативних підрозділів Національної поліції.

Стресостійкість. Серйозні, неочікувані зміни, що притаманні діяльності оперативних підрозділів Національної поліції – це стрес. А коли їх багато, здатність справлятися з ними і зберігати працездатність особливо важлива для працівника оперативного підрозділу Національної поліції.

Лідерські якості. Незалежно від посади, лідерські якості важливі для будь-якого працівника оперативного підрозділу. Вони можуть проявлятися в умінні спокійно працювати в напруженому середовищі, приймати обґрунтовані рішення, встановлювати цілі та планувати їх виконання, «заряджати» колектив ідеями, спрямованими на досягнення результату тощо.

Навички роботи в команді. Будь-який працівник оперативного підрозділу працює не наодинці. Робота у складі слідчо-оперативних груп, внутрішня та зовнішня взаємодія під час протидії кримінальним правопорушенням потребують навички міжособистісного спілкування та роботи в команді. Необхідно вміти делегувати відповідальність, налагоджувати ефективне спілкування та досягати спільної мети. Також в роботі оперативного підрозділу знадобляться навички вирішення конфліктів, створення, управління і побудови відносин в колективі тощо.

Гнучкість і адаптивність. Повсякденна діяльність оперативних підрозділів Національної поліції вимагає працівників певного рівня гнучкості, адаптивності і здатності змінюватися. Є певні риси і навички, які демонструють здатність до адаптивного підходу. Наприклад, вміння аналізувати ситуацію, сприйнятливість, здатність змінити свою думку, терпіння, навик управління гнівом і орієнтування на рішення проблем.

Зрозуміло, що цей перелік Soft Skills не є вичерпним. Суспільні відносини розвиваються так стрімко, що отримані знання дуже швидко застарівають. Тому цінним стає не той працівник, який колись багато всього вивчив, а той, хто вміє швидко вчитися, ефективно пристосовуватися під нові умови і знаходити нестандартні рішення. Саме Soft Skills, як надпрофесійні навички, що допомагають вирішувати життєві завдання і працювати з іншими людьми, забезпечують в кінцевому результаті досягнення поставлених цілей, зокрема і в діяльності оперативних підрозділів Національної поліції України.

За матеріалами з відкритих джерел.

 

Професор кафедри

ОРД ФПФПКП ОДУВС

кандидат юридичних наук,

професор                                                                                                                                                                    Сергій АЛБУЛ

Перейти до вмісту