• Українська
  • English
×

Ситуативне комплексне практичне заняття на тему: “ПРОВЕДЕННЯ ОГЛЯДУ МІСЦЯ ПОДІЇ ЗА ФАКТОМ ВБИВСТВА НЕВІДОМОЇ ОСОБИ”

22 березня третьокурсники Херсонського факультету ОДУВС мали змогу використати набуті теоретичні знання під час відкритого ситуативного комплексного практичного заняття “Проведення огляду місця події за фактом вбивства невідомої особи”, яке проводила викладач кафедри професійних та спеціальних дисциплін кандидат юридичних наук капітан поліції Вікторія Щирська. В ході заняття були змодельовані обставини трьох надзвичайних подій, а саме: вбивства невідомої особи на вулиці, в гуртожитку та у розважальному закладі. 

Упродовж січня-лютого поточного року всі курсанти 3-го курсу проходили навчальну практику в територіальних підрозділах поліції. Поєднавши теоретичні знання та отриманий під час практики досвід, майбутні правоохоронці практично в умовах реального часу примірювали на себе роль слідчих, оперативних працівників, експертів тощо. Курсанти були розділені на три слідчо-оперативні групи, кожна з яких отримала повідомлення про вбивство невідомої особи, яку було виявлено в різних місцях. Кожна група продемонструвала вміння аналізувати та оцінювати інформацію.  Із застосуванням мультимедійних можливостей та відеорегістрації курсанти вчилися проводити огляд місця події з одночасним складанням відповідного протоколу, схем, планів, ілюстративних таблиць та інших документів, зібрання яких необхідно під час прибуття СОГ на місце скоєння злочину.  Під керівництвом викладача відпрацьовувалися навички криміналістів стосовно виявлення, вилучення та фіксації речових доказів на місці події.

Після завершення кожна група надала макет кримінального провадження за фактом вбивства, а всі присутні взяли участь у підведенні підсумків, проведенні аналізу та обговоренні помилок, які були допущені під час проведення огляду місця події. За результатами таємного голосування аудиторією була визначена група, яка провела огляд місця події та фіксації речових доказів найкраще.

Перейти до вмісту