• Українська
  • English
×

Шановні учасники круглого столу «Мова і право», дорогі колеги!

Радий вітати вас із цим науковим заходом, який об’єднує зусилля молодих вчених, студентської та курсантської молоді в спільній і відповідальній справі – справі розбудови української держави!

Україна як сучасна правова демократична держава потребує безперервного поповнення інтелектуальної еліти. Таку справжню еліту формують вищі навчальні заклади. Наші студенти й курсанти понесуть і поширять ті знання, ідеї й цінності, до яких долучаються щодня в освітніх, наукових та виховних заходах.

Від колективу Донецького юридичного інституту МВС України як вишу-переселенця та від себе особисто вітаю вас із Днем української писемності та мови. Це свято для кожного українця. Адже мова є основою інтелектуального потенціалу й духовного багатства нашого народу. Це найвагоміше надбання кожної окремої людини і найбільша суспільна цінність.

Кожен з нас володіє безцінним даром – однією з наймилозвучніших мов світу. Всебічна підтримка державної української мови, її зміцнення та розвиток – почесна місія кожного громадянина України.

Мова і право належать до числа найбільших цінностей культури. Вони  мають фундаментальне значення для буття людини. Це і її самоідентифікація, і творчість, і впорядкованість, і безпека, свобода, справедливість.

Мова становить фундамент професіоналізму правників. Від того, наскільки досконалим є викладення думки юриста, залежить не тільки ефективність правореалізації, а й довіра до права в цілому. Тому мова і право тісно пов’язані між собою. Більш того, право без мови існувати не може: воно створюється в мові та через мову пізнається.

Від імені Донецького юридичного інституту та від себе особисто хочу висловити щирі побажання успіхів, творчого натхнення, плідної роботи над питаннями, пов’язаними з проблемами мови та права в нашій країні.

Ми повинні зробити все, кожен на своєму місці, для того, щоб зберегти й примножити те велике надбання, яке принесли в Київську державу наші пращури, яке розвивали і продовжують розвивати чимало наших земляків.

 

З повагою,

ректор Донецького юридичного інституту МВС України,

доктор наук з державного управління, професор,

Заслужений юрист України                                                                                                            В.М. Бесчастний

Перейти до вмісту