• Українська
  • English
×

Рубрика «Обличчя університету» в усій красі

Сьогодні ми поспілкувалися зі студенткою 3-го курсу факультету № 4 Одеського державного університету внутрішніх справ Валентиною Поварчук, яка є секретарем студентського самоврядування, бере активну участь у наукових конференціях та заходах з правового виховання молоді. До того ж, Валентина є членом суспільної організації «Молодіжна організація ЛАЙТ», а також активною учасницею міських благодійних програм «Тиждень добрих справ» та «Подаруй посмішку дітям». Нещодавно Валентина представляла наш виш на регіональному конкурсі «СтудМіс Одеса – 2018» і здобула титул «Міс привабливість».

– Чому Ви обрали саме професію юриста?

– Ще з дитинства я була головним борцем за справедливість. Згодом для мене така життєва позиція трансформувалася в чітко окреслену мету: хочу бути юристом. Вважаю, що юриспруденція посідає одне з провідних місць серед суспільних наук, а професія юриста відіграє важливу соціальну роль у сучасному демократичному суспільстві та правовій державі.

Юристи захищають інтереси людини, її права та свободи, інтереси суспільства та держави від протиправних посягань. Вони кожен день ведуть боротьбу за справедливість, гуманність, законність та правопорядок. Професійна діяльність, яка побудована на принципах добра, честі, правди й справедливості, є моєю найзаповітнішою мрією.

– Що ви вважаєте для себе пріоритетним у житті?

– Для мене найпріоритетнішим у житті є добробут моєї родини. Адже саме сім’я є тим дороговказом, який допомагає обрати правильний життєвий шлях. Любов і підтримка моїх батьків допомагає мені долати найбільші життєві труднощі.

– Хто для Вас є прикладом для наслідування? 

– У мене ніколи не було бажання бути схожою на якусь відому особистість. Єдиним справжнім прикладом для наслідування є моя мама. Вона – взірець того, якою повинна бути справжня жінка. Її мудрість і турбота завжди вселяли в мене віру, що все можна змінити на краще.

– Як Ви проводите вільний час? 

– Свій вільний час я намагаюся провести максимально з користю. Оскільки професія юриста потребує постійної роботи над собою, тому більшість часу я приділяю самоосвіті та самовдосконаленню.

Окрім того, я вважаю: щоб змінити державу та світ на краще –  треба починати з себе. Саме тому беру участь в організації благодійних заходів, таких як: «Тиждень добрих справ», «Подаруй посмішку дітям».

Разом з цим, на мою думку, для людини важливо різносторонньо розвиватися. Я вже близько 5 років займаюся в модельному агентстві та беру участь у модних показах українських дизайнерів, різноманітних відео- та фотозйомках. Це цікавий та корисний досвід спілкування з новими людьми та чудова можливість подорожувати й пізнавати світ.

– Який ваш головний життєвий принцип?

– Мій головний життєвий принцип: «Стався до людей так, як хочеш, щоб ставились до тебе». Саме в це «золоте правило» моральності вкладений глибокий філософський зміст: завжди треба зважати на свої вчинки та слова, адже твоє ставлення до людей викликає відповідну реакцію. На мою думку, кожна людина підсвідомо віддзеркалює ставлення інших людей до себе.

– Як би ви продовжили фразу Мартіна Лютера Кінга “Я маю мрію…”?

– Кожна людина про щось мріє. Я, в свою чергу, мрію, щоб у світі не було воєн, а всі конфлікти вирішувалися тільки мирним шляхом. Адже головна риса цивілізованого суспільства – це вміння дійти компромісу з найменшими втратами.

– Які, на вашу думку, завдання лежать на плечах сучасної української молоді?

– Я вважаю, що молодь повинна посідати активну громадянську позицію, творити державу, зміцнювати її, розвивати демократичні засади та підвищувати її авторитет на міжнародній арені. Адже молодь є майбутнім України, тому саме ми здатні змінити нашу країну на краще. Сподіваюсь, що професія, яку я обрала, мені в цьому допоможе.

– Ви знайшли джина в пляшці, й за свою свободу він виконає тільки одне ваше бажання. Яким воно буде?

– «Всіх на світі можна замінити. Крім батьків». Моє бажання було б наступним: щоб батьки не залишали своїх дітей без піклування. Адже так важливо, щоб усі діти жили в сім’ях, у яких панує взаєморозуміння, повага та любов.

Перейти до вмісту