• Українська
  • English
×

РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ МВС – ЦЕ СПІЛЬНЕ ЗАВДАННЯ ОРГАНІВ МІНІСТЕРСТВА ТА ГРОМАДСЬКОСТІ

Про це сьогодні, 12 вересня, заявила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук під час презентації Стратегії розвитку МВС у Одесі.

img_9750«Виклики і загрози нашій безпеці вже давно не мають кордонів, вони нагальні для всього людства. Тому в новій Стратегії -2020 ми заклали нові підходи і принципи роботи», ‑ сказала Тетяна Ковальчук.

Заступник міністра розповіла, що новий документ розробляли спільно з представниками міністерства, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби та Сервісних центрів. А також до всіх етапів роботи були залучені експерти Консультативної місії Європейського Союзу.

img_9768Тетяна Ковальчук розповіла, що основні цілі нової стратегії ‑ безпека, захист і сервіс кожного громадянина.

«Цілі стратегії стосуються кожного громадянина ‑ твоя безпека, твій захист, твій сервіс. Для реалізації цих цілей МВС буде керуватися новими підходами ‑ служіння суспільству, підзвітність і демократичний контроль, залучення суспільства до процесу створення безпечного середовища, сучасні практики управління, інформатизація діяльності», ‑ наголосила заступник міністра.

Вона зазначила, що в ході роботи над проектом Стратегії, було визначено сім основних пріоритетів, які є спільними для кожного органу системи та актуальними для всього суспільства ‑ безпечне середовище, протидія злочинності, дотримання прав і свобод людини органами системи МВС, ефективне інтегроване управління кордонами і збалансована міграційна політика, якість і доступність послуг, ефективне врядування, прозорість і підзвітність, розвиток кадрового потенціалу та соціальний захист працівників.

img_9800«Варто пам`ятати, що МВС охоплює не лише силовий блок. В новій стратегії ми охопили діяльність усіх органів виконавчої влади. А також подбали про працівників системи МВС. Люди, які працюють на благо держави також повинні почувати себе захищеними», ‑ сказала Тетяна Ковальчук.

Водночас Тетяна Ковальчук підкреслила, що побудувати безпечне, правове, європейське суспільство можна лише за умови плідної співпраці працівників міністерства та громадськості.

img_9776«Ми запрошуємо кожного громадянина України до обговорення проекту стратегії. Адже лише спільними зусиллями ми зможемо побудувати правову і безпечну державу», ‑ наголосила заступник міністра.

Своєю чергою представник EUAM Брайан Річард зазначив, що представлення громадськості проекту Стратегії ‑ великий крок уперед в реформуванні міністерства.

img_9807«Це дуже важливо, що ви дали можливість громадянам своєї держави долучитися до обговорення документу і висловити свої зауваження. Сподіваюсь, що будуть враховані всі побажання», ‑ сказав Брайан Річард.

Після офіційної презентації проекту Стратегії -2020 представники ДПСУ, ДСНС, Міграційної служби та громадські активісти з Одеси та інших регіонів долучилися до обговорення стратегії. Варто зазначити, що робочі групи по обговоренню будуть працювати протягом дня, щоб залишити свої побажання та зауваження.

Департамент комунікації МВС України

Перейти до вмісту