• Українська
  • English
×

Проведення занять викладачами Херсонського факультету для працівників органів державної влади та місцевого самоврядування

7 лютого в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій при Херсонській облдержадміністрації доцентом кафедри професійних та спеціальних дисциплін Херсонського факультету ОДУВС Віктором Великим було підготовлено та проведено науково-практичний семінар за темою «Технології управління соціальними змінами». Участь в роботі семінару взяли заступники начальників управлінь та департаментів Херсонської облдержадміністрації.

На семінарі було розглянуто технології виявлення, аналізу соціальних проблем на територіальному рівні, особливості проектування соціальних змін, технології впровадження та оцінки їх ефективності.

51885751_1506519949492121_3747506824304132096_oЗазначено, що соціальні проблеми в Україні межують із питаннями національної безпеки і вимагають розробки та реалізації інноваційних соціальних проектів, цільових програм і стратегії.

На прикладі аналізу даних досліджень в Бериславському та Каланчакському районах Херсонщини, було виділено актуальні напрями соціальних інновацій.

Спільно з присутніми було обговорено критерії відбору та оцінки соціальних інновацій, доведення їх до стану соціальних проектів та технології їх впровадження.

Окремим питанням розглянуто розробку методик прогнозних оцінок і умов успішної швидкої реалізації соціальних інноваційних проектів.

Учасниками семінару було визначено основні проблеми впровадження соціальних інновацій: наявний опір змінам та обмеженість ресурсів. Це обумовило необхідність сформулювати практичні рекомендації щодо забезпечення ресурсних потреб соціальних проектів та технологій подолання опору інноваційним змінам.

Крім зазначених питань, учасники семінару були проінформовані про професійну підготовку правників на Херсонському факультеті Одеського державного університету внутрішніх справ та отримали буклети-запрошення з умовами вступу до нього.

Перейти до вмісту