• Українська
  • English
×

Проректор ОДУВС пройшов мовне стажування в Республіці Гана

З 13 до 26 січня в рамках Схеми академічної мобільності в Африці програми Еразмус+ проректор Одеського державного університету внутрішніх справ Сергій Кузніченко пройшов мовне стажування на факультеті права Центрального університету Республіки Гана.

viber-image3Під час відрядження проректор ОДУВС мав нагоду ознайомитися з особливостями навчального процесу та матеріально-технічною базою Центрального Університету Республіки Гана, відвідати Верховний суд Республіки Гана та меморіал мученикам верховенства закону, а також побувати у школах Республіки Гана, де учасники мовного стажування, серед яких були й представники професорсько-викладацького складу закладів вищої освіти Бразилії, Мексики, Колумбії, ФРН, Чехії, Іспанії, Японії, Перу, Мальти, Південної Кореї та Китаю, розповідали про свої країни.

viber-image4Слід зазначити, що Центральний університет Республіки Гана має чотири школи та два факультети. Юридичний факультет готує спеціалістів освітніх кваліфікаційних рівнів «Бакалар», «Магістр»,  «PhD»  в області права, міждисциплінарної академічної сфери, яка присвячена вивченню та аналізу правил та інститутів, створених суспільством для забезпечення правопорядку. Після закінчення навчання випускники підготовлені до участі в Програмі професійної атестації адвокатів в Школі права Гани. Факультет готує професіоналів, які мають юридичну освіту в різних сферах, таких як: охорона здоров’я, банківська справа та фінанси, страхування, податкова адміністрація, нерухомість, консалтингові фірми, загальне керівництво, міжнародний бізнес і державний сектор.

Однією з особливостей навчального процесу у Центральному Університеті є те, що кожного тижня там проходить анонімне опитування слухачів щодо рівня викладання предметів. Також кожен слухач має можливість навчатися за індивідуальним графіком і самостійно складати іспити за тими предметами, які він пройшов за тиждень.

За підсумками відрядження Сергій Кузніченко отримав сертифікат про успішне проходження стажування, підписаний деканом факультету права Центрального Університету.

Разом з цим, досягнуто домовленості щодо концентрації зусиль на удосконаленні наукових зв’язків між навчальними закладами іноземних країн для взаємного обміну досвідом у навчанні та подальшого співробітництва.

Перейти до вмісту