• Українська
  • English
×

Присяга першокурсників Одеського державного університету внутрішніх справ (відео)

img_1050Сьогодні, 11 жовтня, в Одеському державному університеті внутрішніх справ урочисте свято: на вірність Українському народові присягнули 338 курсантів-першокурсників. Гордо одягнувши поліцейські однострої, вони поповнили цьогоріч лави правоохоронців і стали повноправними членами курсантської родини ОДУВС.

img_1101Захід відбувся в одному з мальовничих куточків Одеси – біля пам’ятника Дюку де Рішельє, що на Приморському бульварі.

Зі словами привітань з нагоди складання присяги до курсантів та гостей заходу звернувся ректор університету В’ячеслав Аброськін: “Сьогодні курсанти першого курсу складають присягу працівника поліції на вірність Українському народові. img_1111Це особлива подія в їхньому та нашому житті. Ми впевнені, що ви будете сумлінно навчатися, служити та захищати права і свободи громадян України, і як приклад цьому хочу навести рішучі та мужні дії курсанта 4-го курсу нашого університету рядового поліції Івана Білого, який два дні тому, перебуваючи поза службою, затримав правопорушника. За це нагороджую його іменним годинником”.

img_1114“Спільна мета усіх поліцейських – забезпечити правопорядок та спокій в державі, служити суспільству та захищати кожного громадянина. І для мене особисто сьогодні дуже приємно бути саме тут в Одесі, поряд з вашими дітьми. Мабуть треба було б дійсно пройти такий тривалий шлях – 27 років, щоб я мав можливість бути сьогодні поряд з вами”, – додав В’ячеслав Аброськін.

Ось і настав момент, на який з нетерпінням чекали всі присутні – курсанти дружньо промовили слова, якими присягли «вірно служити Українському народові, дотримуватися Конституції та законів України, втілювати їх у життя, поважати та охороняти права і свободи людини, честь держави, з гідністю нести високе звання поліцейського», та отримали спеціальні жетони із зазначенням індивідуальних номерів.

img_1248Присутні виконали Державний Гімн України та після цього хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять військових, правоохоронців та добровольців, які віддали власне життя за незалежність та територіальну цілісність України, зустрівши ворога на східних рубежах.

img_1261Директор Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС полковник поліції Геннадій Доскевич зачитав привітання на адресу курсантів Одеського державного університету внутрішніх справ від Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова: “Будьте завжди інноваційними, допитливими та наполегливими в досягненні поставлених цілей, особливо на ниві здобуття поліцейської освіти. Відповідайте новим вимогам та викликам часу! У свою чергу міністерство забезпечить вам мотивацію та належний соціальний захист.  Ваша справа – чесно й гідно служити Україні, залишатися відданими Присязі, не зраджувати правді, добру та честі. Служіть, навчайтеся та захищайте!”.

img_1280Вітальні слова від імені Голови Національної поліції України Ігоря Клименка оголосив заступник начальника Департаменту протидії наркозлочинності НПУ підполковник поліції Юрій Буковський: “Від імені багатотисячного колективу правоохоронців щиро вітаю вас зі складанням Присяги та набуттям повноцінного статусу поліцейського. Саме ви сьогодні уособлюєте обличчя нашої молодої поліції. Я знаю, що курсант, який обрав професію поліцейського – романтик в душі, адже таким колись був і я, коли прийняв рішення стати правоохоронцем. Упевнений що вами керує єдине бажання служити й захищати український народ, та захищати державу від зовнішнього та внутрішнього ворога. Завжди пам’ятайте свою мету. Сучасна поліція – це служба, що забезпечує головні принципи: безпеку, захист і права людини. Ми втілюємо нові норми державного сервісу у сфері правоохоронної діяльності, її успіх і перемога залежить від усього суспільства загалом і від вас. Переконаний, що за будь-яких обставин ви залишатиметесь відданими Присязі, не зрадите правди, добра та честі, завжди будете сміливими та гуманними. Нехай вам щастить у службі та особистому житті. Служіть так, щоб вас поважали люди”.

img_1273Від імені курсантів та студентів вишу до привітань приєднався т.в.о. голови курсантсько-студентського самоврядування університету Олександр Боцул: “Від багатотисячного колективу студентів та курсантів старших курсів Одеського державного університету внутрішніх справ щиросердечно вітаю вас з урочистою подією та відповідальним кроком у житті – складанням Присяги працівника поліції. Ми пишаємося тим, що сьогодні ви приєдналися до великої та дружньої поліцейської сім’ї. Зичу усім успіхів, наснаги та досягнення поставлених цілей у житті!”.

img_1284Серед особливих гостей були й члени родин молодих вихованців університету. Від їхнього імені зі словами вітання на церемонії виступили матері курсантів: Ірина Свіридченкова від факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції, Тетяна Ордан – від факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності та Яна Сотнікова – від факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування.

“Сьогодні в нашому житті дуже символічний та знаменний день. Наші діти, які стали курсантами, за цей нетривалий час навчання в університеті помітно подорослішали і ось тепер вони склали Присягу працівника поліції, отримали жетон поліцейського і є вже не просто курсантами, а курсантами-поліцейськими. Я твердо переконана, що за будь-яких обставин ви, дорогі курсанти-першокурсники, залишетесь відданими Присязі, спрямуєте всі свої сили на підтримку миру та спокою. Ми, батьки, щиро вдячні керівництву університету, всім викладачам, працівникам за створення чудових умов навчання курсантів за виховання наших дітей в ім’я служіння Україні. Дорогі курсанти, ми бачимо в вас нашу надію і впевнені в тому, що знання і вміння, які ви тут отримаєте, стануть запорукою безпеки і правопорядку  у суспільтві.  У цей святковий день бажаю усім міцного здоров’я, родинного благополуччя, миру, злагоди та сумлінного навчання. Слава Україні!”, – звернулась до першокурсників Тетяна Ордан.

img_1317Далі на присутніх чекав видовищний та яскравий виступ курсантів першого курсу з вокально-хореографічною композицією «Україна – це Європа».

На завершення святкового дійства, карбуючи крок, щасливі першокурсники пройшли перед присутніми урочистим маршем, продемонструвавши чудові навики стройової підготовки.

img_1327Слід зазначити, що серед майбутніх поліцейських – представники різних областей України. Є й діти зі сходу нашої країни. Так, Микита Звягінцев з родиною переїхав до Одеси з Луганська у 2015 році: “Професію поліцейського я обрав не випадково, бо хочу боротися зі злочинністю, зміцнювати мир, щоб жодного разу не повторилися ті події, які змусили мене залишити рідну домівку та переїхати в інше місто”. Микита за сучасне бачення поліції – поліцію з народом. Він дуже чекав на знаменну подію свого життя – прийняття Присяги, і нарешті ця мить настала.

Є й ті, хто на прикладі батьків вирішив пов’язати свою долю із боротьбою зі злочинністю. Прикладом для наслідування Інги Ручки є її батько, учасник АТО, який на превеликий жаль загинув у 2015 році. Ще з дитинства вона хотіла бути на нього схожою. Тому тих, хто вважає, що поліцейський – зовсім не жіноча професія, Інга запевняє, що дівчата можуть бути надійними захисниками: “Так, ця професія вимагає дуже великої відповідальності, фізичної витривалості, уміння логічно мислити та досконало знати закони України.  І в усьому цьому допомагає наша жіноча вимогливість, чуйність та бажання йти на допомогу усім, хто того потребує”.

img_1106 img_1121 img_1122 img_1127 img_1131 img_1142 img_1150 img_1151 img_1155 img_1156 img_1168img_1174img_1181img_1188img_1191img_1192img_1196img_1202img_1206img_1208img_1215img_1222img_1223img_1226img_1267img_1287img_1289img_1305img_1332img_1333img_1335img_1338img_1341img_1347img_1349img_1361img_1364img_1421img_1425img_1431img_1440img_1441img_1451img_1448img_1452img_1465img_1477img_1481

Перейти до вмісту